Labdarúgás - Megye I.

2022.09.24. 22:48

Lecsóból több jutott a hazaiaknak, mint pontokból – simán nyert a Miklós Rákóczifalván

Elkerülhető gólok, piros lap, elfogyó cserepad – kijutott a nehézségekből a Rákóczifalvának a megyei első osztály hatodik fordulójában. Ellenben a vendég Törökszentmiklós taktikusan játszott, és kihasználta a házigazdák botlásait.

Rózsa Róbert

Hiába őrizték Lucza Tamást (labdával) , a TFC támadója bevette a Rákóczifalva kapuját

Fotó: A szerző felvétele

Rákóczifalva–Törökszentmiklós 0–3 (0–2)

Rákóczifalva: Schumann  ̶  KEŐ, Fekete (Szabó R., 26.), Győr, Telkes-Tóth – Trecskó, Szakali, SZOKOLAI, Susa – Major (Balázs, 66.), Fűzi. Edző: Ruskó Zsolt.

Törökszentmiklós: Kiss Z. ̶  Héder, Rab, GUSZTAFIK, Mózer – Ágoston (Tamasi, 76.), Bába, BURU (Bálint, 87.) – LUCZA, Ladányi (FÖLDI, 46.), Kiss Cs., (Falusi, 32.). Edző: Gergely Mátyás.

Gólszerzők: Ladányi (34., 39.), Lucza (90.).

Kiállítva: Susa (41.).

Még csak melegítettek a játékosok a Rákóczifalva–Törökszentmiklós mérkőzés előtt, de már tekintélyes halmokban állt a felkockázott paradicsom, paprika, kolbász, a hagyma pedig már pirult a bográcsban a rákóczifalvai futballpálya sarkától néhány méterre fekvő szabadtéri konyhán.

Tudja, a focistáink nagyon szeretik a pizzát. Na, ez most lecsó lesz!

– mondta büszkén a hazai csapat "főszakácsa", aki a falvai csapat mérkőzés utáni szénhidrátpótlásáért vállalt felelősséget. – Néha még ezt is begyújtom – intett bizalmasan a kemence felé.

–És mi szokott sülni benne? Felteszem, nem pizza.

– Nem hát. Húsok!

Kicsit odébb, a lelátón már gyülekeztek a nézők. Ki mit dolgozott a héten, ki van "németben", ki mit iszik – erről folyt a diskurzus a sípszó előtt. De legfőképp a magyar válogatott előző este, Németország felett, Lipcsében aratott győzelemről.

Ami azt illeti, győzelmet sajátjaiktól is vártak volna a szombati összecsapáson a falvai dukkerek. Ám az első félidőben leginkább egymás hibáiból éltek a csapatok, lagymatag volt az iram. Aztán a 34. percben vezetéshez jutott a Miklós. Miután a Falva többször sem tudott felszabadítani egy vendégtámadásból, egy megpattanó beadás után Ladányi Dániel fejelt a hálóba, 0–1.

Ezt ajándékba adtuk

– hangzott a hazai szurkolótáborból, jól összefoglalva történteket.

Nem sokkal később Buru Zoltán remek egyéni megindulással teremtett ziccerhelyzetet, amit Ladányi ismét értékesített, 0–2.

És itt még nem ért véget a hazaiak bánata.

A 41. percben Susa Zoltán óriási fegyelmezetlenséget, mi több, sportszerűtlenséget követett el, mikor hátulról, méterekről csúszott rá Ladányira. Joggal villant egyből a piros. Ám – és ez az esettől 15 méterre tisztán látszott – a sértett a földről felpattanva ököllel vett elégtételt. Az indulatok pedig elszabadultak. Kár érte, mert nem volt benne a meccsben. Ladányi megúszta sárgával, a félidő a lehető legjobbkor jött.

Nem örülhetett gólnak a hazai publikum A szerző felvétele
 

Fordulás után még inkább lanyhult az iram. A Falva nem tudott erőt vinni támadásaiba, a TFC-nek pedig tökéletesen megfelelt az állás. A végére az emberhátrány felőrölte a hazaiakat, és egyre jöttek a vendégziccerek. A lefújásra ráadásul kilencen maradtak a vendéglátók, mivel Telkes-Tóth Péter sérülése utánra már nem maradt cseréjátékosuk. Így a lefújás előtt három gólra növelte a különbséget Lucza Tamás, de ez már nem sokat számított. A magabiztosabban játszó Törökszentmiklós könnyen győzött Rákóczifalván.

A bográcsban mindenesetre éppen a lefújásra főttek össze a hozzávalók. Pontok híján a hazaiak lecsójukkal vigasztalódhattak.

Ruskó Zsolt: – Nagyon bizakodó voltam a héten, hogy sikerül egy olyan eredményt elérni, amire mindenki felkapja a fejét, de a két elkerülhető gól után, még egy kiállítással is, saját magunkat büntettük, így már nem volt esélyünk a jó eredményhez.

Gergely Mátyás: – A mérkőzés összképe alapján a győzelmünk megérdemelt.

Szombati eredmények:

Jászfényszaru–Tószeg 3–1 (0–0)

Tiszaföldvár–Kunhegyes 3–2 (2–1)

Szajol–Cserkeszőlő 2–2 (1–2)

Jászberény II.–Kisújszállás 0–6 (0–0)

Jánoshida–Jászárokszállás 4–1 (2–0)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában