Frissítve / Galériával / Labdarúgás - NB III.

2022.09.25. 19:55

Hat gólig jutott hazai pályán a Karcag, súlyos vereséget szenvedett a Jászberény

Alaposan megruházta a Karcag a tabellán előtte álló Hajdúszoboszlót az NB III. kilencedik fordulójában. Hazai pályán játszott a Tiszafüred, a Jászberény és a Szolnok is, ám nekik nem sikerült a pontszerzés.

Szoljon.hu

Fotó: Pesti József

Facultas-Tiszafüredi VSE–Pénzügyőr SE 1–2 (0–1)

Tiszafüred, 400 néző. V.: Sándor Csaba

TVSE: TAJTI B. – Csábi (Pintér V., 64.), Fehér Zs., Kalóz (Karika, 82.), Tomola (Szövetes, 64.) – Mácsai, Földi B. (Baranyi, 64.), Barzsó – Tóth D. (Barna V., 64.), Szabó V., Kertész. Edző: Dorcsák Zoltán

Gólszerzők: Barna V. (90.), ill. Bíró Á. (35.), Urbin (61.) 

Nagyon bekezdtek a fővárosiak, a jól védő Tajti Bence és a kapufa azonban fél óráig segítette a füredieket, ekkor a sokadik helyzetüket gólra váltották a vendégek. A folytatásban összekapta magát a hazai gárda, ám a 61. percben, egy jobb oldali támadás végén Urbin Martin egy csel után kilőtte a bal alsó sarkot. Kétgólos előnye birtokában visszavett a tempóból a Pénzügyőr, a fürediek cseréi pedig jól sültek el, akik több harcosságot és lendületet vittek a játékba, de már csak a szépítésre futotta az erejükből.

Dorcsák Zoltán: – Egy fokkal jobb csapattól kaptunk ki, amelyik megérdemelte a győzelmet. A hajrát egy kicsit szorossá tettük, mert ellenfelünk kihagyta a helyzeteit, nem zárta le a meccset. Örömteli, hogy cseréink jól szálltak be, ezért izgalmas volt a vége. 

Jászberényi FC–DEAC 0–4 (0–3)

Jászberény, 200 néző. V.: Valu Tibor

Jászberény: Menczeles – László, Horváth A., Varjas, Sárossy – Ludasi, Palcsó (Benedek) – Borics, Szőllősi, Kurunczi – Varga L. (Muhari). Edző: Lakatos Béla

Gólszerzők: Papp F. (8.), Korhut (25.), Trencsényi (29.), Al-Sheraji (57.) 

Elmaradt a revans. A be­ré­nyi csapat ismét azzal a DEAC-cal csapott össze, amely ellen szoros mérkőzésen estek ki a Magyar Kupából. Ezúttal azonban a vendég debreceniek hamar eldöntötték a találkozót, és sima győzelmet arattak a Jászságban. 

Lakatos Béla: – Nagyon sima mérkőzésen kaptunk ki, osztálykülönbség volt a két csapat között. Az első két gólt pontrúgásból kaptuk, ez eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, mert 0–2 után érezhetően elment számukra a meccs. 

 

Karcagi SE–Hajdúszoboszló 6–1 (2–1)

Balmazújváros, 200 néző. V.: Újhelyi Tamás

Karcag: Ferdinisec – Virág, Papp Zs., Tóth M., Éles (Kuti, 67.) – Gyönyörű (Szentannai, 74.), Tóth G., Juhász M., Misák (Hussein, 63.) – Maruscsák, Nagy N. (Szabó L., 74.). Edző: Igor Bogdanovics

Gólszerzők: Nagy N. (18., 61., 71.), Maruscsák (44.), Tóth G. (86.), Juhász M. (90.), ill. Vincze (9.) 

Már megint korai kapott gól! – újfent a karcagi szurkolók, miután csapatuk már a kilencedik percben gólt kapott. S tehették volna ezt joggal, hiszen a Karcagi SE mostanság nem jött ki jól azokból a találkozókból, amelyekben hamar hátrányba került (Körösladány, 2–5, BVSC, 0–5). Ám Karcagon ezúttal sikerült felállni, sőt, jókora verést mérni az eddig kiválóan muzsikáló Hajdúszoboszlóra.

Igor Bogdanovics: – Tizennégy nap szünetünk volt a bajnokságban. Ezt az időt kellett kihasználnunk, és úgy szervezni a munkát, hogy visszataláljunk a helyes útra. Ezúttal nem fogott meg minket a bekapott gól. Higgadtak tudtunk maradni, és érezhető volt, hogy meg tudjuk fordítani a találkozót. A siker kulcsa az volt, hogy egy emberként küzdöttek a pályán a fiúk.

Szolnoki MÁV–Újpest II. 0–1 (0–1)

Szolnok, 500 néző. 

Szolnok: Csáki – Kópis, Gohér, Pelles, Dudok – Antal (Nádházi, 46.), Tisza, Lengyel, Tömösvári (Lukovszky, 68.), Rokszin – Iván (Lakatos, 58.). Edző: Romanek János.

Gólszerző: Burzi (19.). Kiállítva: Tisza (55.). 

Folytatódott a Szolnoki MÁV vereségsorozata. Az Újpest fiókcsapata Burzi Alex fejesével szerzett vezetést a 19. percben. Kis híján a hazaiak is fejes gólt szereztek, ám csak kapufáig jutottak az első félidőben, és több nagy helyzetet is kihagytak. A második félidőben tíz emberrel is próbálkozott a MÁV, de nem jött össze az egyenlítés, így immáron hat forduló óta képtelenek pontot szerezni.

Romanek János: – Nem egyszerű a helyzetünk. Fejben nehéz feldolgozni a sok vereséget, de muszáj valamit kitalálnunk. A Kecskemét és a Cegléd ellen pontot kell szereznünk, hogy elmozduljunk ebből a helyzetből.

Az NB III. Közép csoport állása:

 

Az NB III. Keleti csoport állása:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában