Fejlesztések

2022.12.02. 17:25

Rövid időn belül a hatodik orvosi rendelő újul meg Szolnokon

Megtörténik az épület akadálymentesítése és energia-korszerűsítése, valamint a tereprendezés mellett parkolók is létesülnek a rendelő környezetében.

Mészáros Géza

Fejér Andor a Temető úti orvosi rendelő felújításáról tartott tájékoztatót

Fotó: Molnár Ádám

Közel négyszázkilencven millió forint európai uniós forrásból újul meg a Temető úti orvosi rendelő épülete – mondta el Fejér Andor alpolgármester pénteken. A városvezető a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a beruházásnak köszönhetően a megyeszékhely déli városrészében élők is a modern-kornak megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat.

Megtudtuk, a rendelő 1975-ben épült meg, azóta jelentős korszerűsítési munkálatok alig valósultak meg az épületben. 

Az önkormányzati tulajdonú rendelőben ezidáig két házi gyermekorvosi és egy vegyes fogorvosi praxis, illetve egy iskolafogászati és négy védőnői körzet tevékenykedett. A felújítás után a Gyökér úti felnőtt háziorvosi rendelés a megújult épületbe költözik. A projekt eszközbeszerzést is tartalmaz, amelyből fogászati egységkészüléket szereznek be.

Megtörténik az épület akadálymentesítése és energia-korszerűsítése, valamint a tereprendezés mellett parkolók is létesülnek a rendelő környezetében.

Fejér Andor emlékeztetett: A Temető úti orvosi rendelő felújítását a közelmúltban megelőzte a Móra úti, a Zagyva-parti, a Széchenyi körúti, a Városmajor úti intézetek korszerűsítése, jelenleg pedig a Munkácsy úti rendelő is újjá születik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában