Jászalsószentgyörgy

2022.12.07. 19:38

Az alvilági Keresztapát és kigyúrt társait hívta segítségül, hogy meggyőzzék a feleségét

Ez év tavaszán a Jászberényi Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a hazai alvilágban „Keresztapaként” elhíresült férfi és öt társa ellen. A Szolnoki Járásbíróság a napokban előkészítő ülést tartott az ügyben. A vádlottak tagadnak, a vádalkut elutasították, így bizonyítási eljárásra kerül sor.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint az egyik vádlott, egy 45 éves férfi a volt feleségét kívánta rábírni arra, hogy az általa harmincmillió forintra becsült, kettejük közös tulajdonát képező, de az asszony által kizárólagosan használt jászalsószentgyörgyi házuk rá eső fele része megváltásaként tizenöt millió forintot fizessen neki. 

Az asszony ezt az ajánlatot nem fogadta el. A volt férj másik javaslata az volt, hogy a nő havi nyolcvanezer forint használati díjat fizessen azért, hogy az ingatlant egyedül használhatja. A férfi annak érdekében, hogy volt nejével eredményesen tárgyaljon, a többszörösen büntetett előéletű, 72 esztendős „Keresztapa” segítségét kérte, aki további három sportos, erős testalkatú férfival, az ügy többi vádlottjával együtt 2021. április 24-én Jászalsószentgyörgyre utazott. 

A „Keresztapa” mintegy mediátorként vezette a volt házaspár egyeztetését, miközben többször hangsúlyozta, hogy „itt a mai napon egyezségnek kell születnie”. Ezalatt három társa a ház előtt várakozott. Az asszony végül belement abba, hogy havi ötvenezer forint használati díjat fizessen volt férjének, és az első havi összeget helyben át is adta neki. A „Keresztapa” pedig írásban rögzítette a megállapodást, amit a felek aláírtak.

Az ügyészség amiatt emelt vádat a vádlottakkal szemben, mert a vád szerint az asszony a kényszerítő jelenlétük miatt írta alá a megegyezésről szóló okiratot, és adott át ötvenezer forintot.

A „Keresztapa” a magyar alvilág egyik legismertebb alakja, aki kisebb megszakításokkal összesen 16 évet töltött börtönben többek között önbíráskodás, súlyos testi sértés, adócsalás, zsarolás, lőfegyverrel visszaélés és bűnszervezetben elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A Szolnoki Járásbíróság előtt tartott előkészítő ülésen az ügyészség kizárólag a „Keresztapa” vonatkozásában indítványozott hat évnyi végrehajtandó szabadságvesztést, míg valamennyi vádlott társa esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte. Az ajánlatot egyik vádlott sem fogadta el. A vádban terhére rótt bűncselekmény elkövetését egyikük sem ismerte be. Nem tettek vallomást, és nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról sem, így az eljárás 2023. március 29-én tárgyaláson, bizonyítás felvételével folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában