Bűncselekmény

2022.12.08. 17:15

Egy szolnoki férfi törte fel a segélyszervezet adománydobozát

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 27 éves szolnoki férfival szemben, aki idén tavasszal egy szolnoki postán adománygyűjtő dobozt tört fel és lopta el a benne lévő pénzt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A vádirat szerint a 27 éves szolnoki férfi május 5-én 8 óra körül egy szolnoki postahivatal ügyfélterében betörte egy magyar segélyszervezet részére kihelyezett adománygyűjtő doboz tetejét, majd az így keletkezett résen egy nála lévő fadarabbal ellopott a dobozból 13 ezer forintot – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfit már többször is bünteték, korábban már rablás és lopás bűntette miatt is elítélték, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A járási ügyészség a férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, illetve az ellopott pénz erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában