Összefoglaló

2023.01.29. 19:52

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 29.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Herszon városát újabb heves orosz támadást érte vasárnap, sok a sérült és a halálos áldozat, pontos számuk azonban mindeddig nem ismert. Az ukrán egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint találat érte a megyei klinikai kórházat, ahol egy ápolónő is megsérült. 

A háromgyermekes Courtney Edwards az alabamai reptéren dolgozott, a földi kiszolgáló személyzet csapatában, ám a szilveszteri munkanapon a figyelmeztetések ellenére is túl közel maradt az egyik géphez, aminek motorja beszippantotta őt. Courtney férje nem tudja még, hogyan lesz képes egyedül felnevelni három gyermekét. 

A bíró előbb a 26. percben félbeszakította, majd végleg lefújta a vasárnapi Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova labdarúgó-mérkőzést, miután a vendégegyüttes szurkolói magyarellenes rigmusokat skandáltak. Romániában először fordult elő, hogy idegengyűlölő skandálások miatt felfüggesztettek egy meccset.

Nagy erőkkel dolgoznak az idei költségvetés tervezetén Tiszavárkonyban. A településen sehol nincs vegyes tüzelésű kazán, így csak gázzal tudnak fűteni, legfeljebb ahol klíma van, azzal tudnak rásegíteni a gázfogyasztás csökkentésére.

Az Év BISEL Fotósa 2022 országos fotópályázat 7-9. évfolyam kategória különdíjasa az alig tizenötéves, újszentgyörgyi Kovács Péter lett. A zsűri a „Tisza-tavi vízi paradicsom” című tájképét kiválóra értékelte. A felvételt az ország legjobb fotói közt állították ki a Mezőgazdasági Múzeumban.

Hatalmas tömeg várta Gróf Nádasdy Borbálát a szolnoki Hild Viktor Könyvtárban szombaton. Az eseményen bárki bepillanthatott egy grófnő életének mindennapjaiba. Az írónő, egykori balettmester és színésznő a fogarasföldi gróf Nádasdy család sarjaként született.

A kórház előtti szakaszon folytatódik a kerékpárút építése Mezőtúron. A kivitelező olyan ütemtervet dolgozott ki, hogy minél kevesebb legyen a felbontott és lezárt terület. A kivitelezés a Táncsics Mihály utca felőli részen már el is kezdődött.

A Volánbusz 2022-ben 6,9 milliárd utaskilométer-teljesítménnyel 539 millió utast szállított a járművein. A nagyvárosok közül Szegeden 35, Egerben 28, Győrben 25, Székesfehérváron csaknem 20, Nyíregyházán 13, Szolnokon pedig csaknem 12 millióan utaztak a társaság helyi járatain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában