Labdarúgás

2023.02.06. 07:00

Megyei csapataink felkészülési mérkőzéseken léptek pályára szombaton

Főpróbán vett részt a Karcag és a Tiszafüred.

Kovács Levente

Győzelemmel zárta a felkészülést a Tiszafüred

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Az NB III.-as bajnokság tavaszi szezonja már szombaton elkezdődik, így utolsó edzőmeccsén szerepelt a hétvégén a Karcag és a Tiszafüred is. Előbbiek hazai – műfüves – pályán fogadta a DVSC II.-t, és egy jó iramú mérkőzésen,  2–1-es sikerrel hangoltak a bajnoki folytatásra. Így tett a Tiszafüred is, amely a Gyöngyösi AK ellen lépett pályára. A fürediek már az első félidőben is magabiztos 3–0-s előnyre tettek szert, és ugyan találataik számát megduplázták a fordulást követően, a gyöngyösiek kétszer is betaláltak, így kialakult a 6–2-es végeredmény. Dorcsák Zoltán együtteséből Mácsai László kétszer volt eredményes, mellette Kalóz Ádám, Kertész Tamás, Szabó Viktor és Tomola Patrik is betalált az ellenfél hálójába.

A megyei I. osztályú csapatainknak még két hét van a felkészülésből, de közeledik a bajnoki rajt az együttesek számára. A megyei élvonal  listavezető csapata, a Martfű a Kiskunfélegyházával szemben nyert 3–0-ra Kinyig Milán, Hevesi-Tóth Tamás és Kovács Tamás találatai révén. A Tiszaföldvár a Pest megyei II. osztályban szereplő Tápiószentmárton ellen győzött 7–2-re. A tiszazugiak közül Kriska Norbert és Asztalos Dávid kétszer-kétszer volt eredményes, mellettük Rimóczi István, Bódai Nándor és Kasik Ákos is gólt szerzett. A Kisújszállás felülmúlta a Kunhegyest (6–2), ahogy a Jánoshida is a Tápiószelét (8–3). A Kenderes nem bírt a megye II-es Tiszagyendával (2–2), a Tószeg pedig kikapott a Szolnoki MÁV U17-es csapatától (5–3).

A megyei II. osztályban szereplő együttesek közül a Lurkó Focimánia döntetlent játszott a Tiszakécske U19-eseivel (2–2), a Jászboldogháza pedig kikapott a megye III-as Újszásztól (4–1). Apropó megye III., a Tiszasas 6–3-ra nyert első edzőmeccsén a Lakitelek U19-es csapata ellen.

Eredmények: 
Karcag–DVSC II. 2–1, Tiszafüred–Gyöngyösi AK 6–2, Tápiószentmárton–Tiszaföldvár 2–7, Kiskunfélegyháza–Martfű 0–3, Kunhegyes–Kisújszállás 2–6, Jánoshida–Tápiószele 8–3, Szolnoki MÁV U17–Tószeg 5–3, Kenderes–Tiszagyenda 2–2, Tiszakécske U19–Lurkó Focimánia 2–2, Jászboldogháza–Újszász 1–4, Lakitelek U19–Tiszasas 3–6.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában