Galériával

2023.02.07. 19:55

Aprólékos munkával készítette el Süsü és Yoda figuráját a szolnoki alkotó

A tehetséges szolnoki alkotó, Kovács Patricia számos, nehezen horgolható állatot megalkotott már, melyek közül néhányat saját maga tervezett.

Köllő Judit

Kovács Patricia hírportálunknak is megmutatta kreatív munkáit

Fotó: Köllő Judit

– Süsü miatt kezdtem el horgolni – mesélte hírportálunkank Kovács Patricia. 

– Az interneten böngészve találtam a horgolt mesehősre. Azonnal megfogott, és eldöntöttem, hogy elkészítem. Megszereztem a mintát, ami alapján elkészíthettem, azonban így is igen alapos és pontos munkát igényelt. Körülbelül egy hónapig tartott, míg elkészítettem a varázskör elnevezésű mintát. Ez volt az alapja annak, hogy továbblépjek, és megalkothassam Süsüt. Mivel elég sok munkát igényelt, elkezdtem kisebb tárgyakat is készíteni, így idővel beletanultam a horgolásba.

Végül sorra születtek a szebbnél szebb darabok A nagy ho-ho-horgásztól kezdve Yodán át Hedwig, a bagolyig – többféle maci, táska és kisállat dicséri Kovács Patricia keze munkáját.

– Régen az olvasás volt a szenvedélyem, képes voltam egy-két nap alatt kiolvasni a vastag könyveket is – folytatta Patricia. 

– Mára azonban a horgolás váltotta fel ezt az időtöltést. Heti több órát foglalkozom vele. Kikapcsol és megnyugtat. Sokszor csatlakozik hozzám két kismacskám is, imádnak a fonalakkal játszani, és figyelni, ahogy dolgozom.

Az ünnepekre is mindig horgoláshoz való kellékeket kapok a családomtól, a férjemtől, ők is folyamatosan támogatnak. És nem csak ők: egyik kollégámnak például olyan sokat beszéltem a horgolásról, hogy készített magának egy fürdőszobaszőnyeget. A rengeteg gyakorlásnak köszönhetően végül úgy döntöttem, hogy megtervezek egy nyuszit, melyet magam találtam ki. Még van mit alakítani rajta, viszont nagyon élvezem ezt a munkát, és jó érzéssel tölt el, hogy az én fejemből pattant ki...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában