Jászkunság

2023.05.27. 11:25

Vége a bizonytalanságnak: nyártól is megoldott lesz orvosi ügyelet

Június 1-től sem szűnik meg az orvosi ügyelet a Berettyó-Körös Többcélú Társulás településen. Nem maradnak ellátás nélkül az ott élők.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A közelmúltban, a túrkevei városvezető, Sallai R. Benedek felvetése kapcsán sokakban kétely merült fel, hogy mi lesz a térségi, több települést érintő orvosi ügyeleti ellátással. Ahogy azt lapunkban is megírtuk, a Berettyó-Körös Többcélú Társulás településein, így Mezőtúron, Túrkevén, Kétpón, Mesterszálláson és Mezőhéken az Országos Orvos Ügyelet Kft. látja el a feladatokat. A cég szerződése azonban május végén lejár. Ki biztosít majd orvosi ügyeletet június 1-től, hiszen vármegyénkben még nem vette át az ügyeletszervezést az Országos Mentőszolgálat, merült fel a kérdés.

Úgy tűnik, nem kell aggódniuk a térségben élőknek, számukra júniustól is biztosított lesz az orvosi ügyeleti ellátás. A napokban a mezőtúri városvezető arról informálta a lakosságot, hogy a megállapodás megszületett. 

– A társulási tanács ülésén döntöttünk arról, hogy az új, egységes Országos Mentőszolgálat által irányított ügyeleti rendszer szeptemberben várható felállásáig továbbra is az Országos Orvosi Ügyelet Kft. látja el a feladatokat – közölte Szűcs Dániel. – A Mezőtúron működő központi ügyeletben kapnak ellátást a társulás többi településen élők is – tette hozzá a polgármester.

Rámutatott továbbá: a szerződésben foglaltak plusz kiadást jelentenek az önkormányzat költségvetésére nézve, azonban ezt a feladatot el kell látniuk. A költségek egy részének biztosítására az állami normatíva ad lehetőséget, az azon felüli összeget a költségvetés módosításakor át kell csoportosítaniuk. 

– Örülök, hogy sikerült megoldást találni, hogy legyen ügyelet a térségben megfelelő szakmai ellátással – emelte ki végül Szűcs Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában