Kincsek

2023.05.28. 10:30

Új gazdára találnak a régi holmik a nagykörűi garázsvásáron

Sikeres a havi rendszerességű garázsvásár Nagykörűben. Amire nincs szükségünk, másnak még értékes lehet. Ez a szervezők mottója.

Rimóczi Ágnes

A garázsvásáron minden alkalommal nagy az érdeklődés

Forrás: Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület

Minden hónap harmadik vasárnapján benépesül Nagykörűben a régi piactér. A helyi termékeket kínáló vásár immár kibővült, a piactér szomszédságában garázsvásár várja az érdeklődőket, akik igazi kincsekre is bukkanhatnak ott.

– Egy babaruha börzével indult el tavaly nyáron, ami olyan sikeres volt, hogy már akkor megegyeztünk a résztvevőkkel, hogy megismételjük – mesélt a kezdetekről Horváthné Tóta Renáta.

– Aztán felmerül ötletként a Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület tagjaival beszélgetve, hogy a mi kis börzénket össze lehetne kapcsolni a szokásos termelői vásárral. Így is történt, idén februártól garázsvásárral kibővült helyi piac várja a vásárlókat – mondta el a szervező.

A vásáron újabban bútorokat is kínálnak
Forrás: Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület

A garázsvásár azóta nagy sikerrel működik, tapasztalatok szerint az érdeklődők nagyon szeretnek az asztalok között nézelődni, ahol sokszor régen keresett darabokat is találhatnak.

– Amire nincs szükségünk, másnak még értékes lehet. Tulajdonképpen ez a lényege a vásárnak, hogy ne kidobjuk a dolgainkat, hanem keressünk azoknak új gazdát. E gondolat mentén született meg az az ötlet is, hogy a garázsvását kibővíthetnénk régi bútorok, tárgyak irányába. Saját érdeklődésemből kiindulva akár lehetne felújított bútorokat is kínálni a vásáron. Bízom benne, találunk ehhez vállalkozó kedvű partnereket – tette hozzá a szervező hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!