Hála

2023.06.08. 11:16

A leukémiából gyógyuló szolnoki fiatal lány köszönetet mondott a milliós nagyságrendű támogatásáért

A nemrégen még a röplabdasportban is igen sikeres Csontos Csengénél 2019-ben, 15 éves korában diagnosztizálták az orvosok a leukémiát. Most köszönetet mondott a támogatásért.

Mészáros Géza

Csontos Csenge Szalay Ferenc polgármesteren keresztül mondott köszönetet minden egyes érző támogatónak

Forrás: Szalay Ferenc Facebook-oldala

Csontos Csenge esetében a kemoterápiás kezelés eredményesnek bizonyult, viszont a járulékos betegségek miatt kerekesszékbe kényszerült. Napjainkban is utókezelésekre jár, amely által Csenge várhatóan és remélhetően visszaszerzi járóképességét, egészségét. A debreceni klinikán történő kezelés-sorozat azonban már nem államilag finanszírozott beavatkozás, ezért a fiatal lánynak és családjának jelentős támogatásra van szüksége.

Nem hagyatkozom csupán a mások segítségére, sőt, inkább abból merítek erőt a gyógyulásomhoz, hogy én igyekszem a magam módján segíteni a hasonlóan nagybeteg és gyógyulni akaró sorstársaimon 

– nyilatkozta mindezt ez év április elején, mikoris a „Szolnoki Kutyagolás” elnevezésű jótékonysági kutyás futásra invitálta az embereket.

Nos, a rendezvényen befolyt adakozásokból, illetve az egyéb adományokból befolyt több mint 2,6 millió forintért Csenge a napokban mondott köszönetet Szolnok városnak, polgármesterének, Szalay Ferencnek, illetve mindazoknak, akik hozzájárultak az ő és sorstársai felépülését segítő támogatásokhoz. Mészáros Géza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában