Elismerés

2024.03.26. 14:30

Tőle rettegnek az orvhalászok: ha kell, éjjel is a nyomukba ered a díjazott jászkunsági halőr

Márciusban a halakat és a halőröket is ünnepeljük. A Magyar Országos Horgász Szövetség balatoni rendezvényén halőri díjakat adott át, melyekből vármegyénkbe is jutott.

Kovács Berta

A Magyar Haltani Társaság, az Agrárminisztérium szakfőosztálya, a Magyar Országos Horgász Szövetség, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet, valamint az Akvaristák Magyarországi Egyesülete 2017-ben döntöttek arról, hogy minden év március 20. napja legyen a halak napja. A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) javaslatára 2022-től e napon a halőröket is ünnepeljük. 

Oláh József (középen) veszi át az elismerést 
Forrás: Beküldött fotó

A MOHOSZ ennek kapcsán a Balatonon, Siófoknál megtartott központi rendezvényén az „Év Halőre” díj mellett a „Címzetes vezető halőr” valamint „Megyei illetékességű halőr” címeket is adományozott. 

„Megyei illetékességű halőri” címet vehetett át Oláh József, a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége hivatásos halőre is.

– Olyan illetőről van szó, akinek nemcsak a munkája, hanem a hivatása a halőrzés – méltatta munkatársukat Donkó Péter, a szövetség ügyvezető igazgatója. – Eredményorientált ember, aki nem azt nézi, mikor telik le a munkaidő. Bármikor ugrasztható, akár éjjel is, ha esély van orvhalászok elfogására.

Oláh József 2016-tól dolgozik a szövetségnél, de már 2012 óta őrzi a halakat. Nem is akárhogy, az utóbbi időszak sikeres akciói – melyekről mi is hírt adtunk – nagyrészt neki köszönhetők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában