Díjátadó

2024.03.27. 15:56

Diákolimpiai résztvevő iskolákat és testnevelőket díjaztak

Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legaktívabb diákolimpiai résztvevő iskoláit és testnevelőtanárait díjazták szerda délelőtt a szolnoki Városházán, a Magyar Diáksport és Szabadidős Egyesület Szövetség (MDSZ) szervezésében.

Kiss Ádám

Az MDSZ vármegyei elnöke, Szabó István nyitotta meg az ünnepséget, és emelte ki a sport, a diákolimpia fontosságát a tanulók életében:

diákolimpia, Szabó István
Szabó István (jobbra) adta át a legaktívabb diákolimpiai résztvevő iskolának járó díjakat
Fotó: Mészáros János

– A fiatalokat nemcsak szellemileg, lexikális tudással kell felkészítenünk az életre, ugyanilyen fontos, hogy fizikailag is neveljük őket – kezdte beszédét az elnök. – Ezért kötelességünk, hogy a sportot megfelelő színvonalon szervezzük, és mindenki számára biztosítsuk a mozgási lehetőséget.

Szabó kitért a digitalizáció sportra gyakorolt hatásaira is, amely szerint az okoseszközök időt és figyelmet vonnak el az aktív élettől, a mozgástól. Beszédében is fehívta kollégái figyelmét, hogy a két terület között fennálló versenyhelyzetet lehetőségeik szerint próbálják meg kezelni.

– A Szövetség életében az elmúlt fél év számos újdonságot hozott – vette át a szót dr. Bóka Lóránd, az MDSZ  Észak-Alföldi régióvezetője. – A legfontosabb, hogy ezentúl a diákolimpiára való utazás kormányzati támogatásból valósul meg, így ez már nem lehet akadálya a részvételnek. Továbbá szeptemberben indult Aktív Iskola programhoz országszerte 304 intézmény csatlakozott, és próbálja meg még több mozgásra ösztönözni a gyerekeket. Tavaly év végén indult a DO60 pályázat, amelynek keretében a testnevelők, több mint 800 gyereket tudtak megmozgatni. A múlt héten pedig elindult legújabb szavazásunk, amely keretében keressük az ország kedvenc tesitanárát

A díjazottak értékelése az iskolák tanulói létszáma és a diákolimpiai nevezések aránya alapján történt. Az intézmények az elismerő oklevél mellé pénzjutalomban is részesültek.

Diákolimpiai résztvevő díjazottak

Legaktívabb általános iskolák:

1. Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnok

2. Szegő Gábor Általános Iskol, Szolnok

3. Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Legaktívabb középiskolák:

1. Karcagi Nagykun Református Gimnázium Egészségügyi Szakközépiskola és Kollégium

2. Széchenyi István Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Szolnok

3. Szolnoki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Technikum

Vármegyei körzetenként legaktívabb testnevelők:

Szolnok és környéke: Magyari Attila (Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

Jászság: Kiss Attila József (Bercsényi Miklós Általános Iskola, Jászberény)

Tiszazug: Hunya Krisztina (Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola)

Mezőtúr és környéke: Karsa András (Mezőtúri Református Kollégium, Gimnázium, Technikum, Általánis Iskola és Óvoda)

Törökszentmiklós és környéke: Somodi Zsolt (Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája, Törökszentmiklós)

Kisújszállás és környéke: Kiss János (Karcagi Szakképzési Centrum Nagy László Gimnáziuma, Technikum és Szakképző Iskola, Kunhegyes)

Karcag és környéke: Őrlős Zoltán (Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium)

Tiszafüred és környéke: Sághy Judit (Tomajmonostorai Általános Iskola)

Legaktívabb fiatal testnevelő: Faragó Péter (Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnok)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában