Jubileum

2024.03.27. 15:56

Évfordulót ünnepeltek az öcsödi hímzőkör tagjai

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték Öcsödön a hímzőszakkör fennállásának 45 éves jubileumát. A művelődési házban kiállítást rendeztek be.

Pakainé Pusztai Nóra

Szokásos évi kiállítását kiegészítve ünnepelte fennállásának 45. évfordulóját az öcsödi hímzőszakkör. A Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület közösségi oldalán közzétett beszámolóból kiderül, a művelődési ház zsúfolásig telt meg a minap.

Pántó Antal Hagyományőrző Egyesület, ünnepség
Az öcsödi hímzőkör tagjairól közös felvétel is készült
Forrás: Pantó Antal Hagyományőrző Egyesület közösségi oldala

Pákozdi Antalné szakkörvezető a megnyitón kiemelte: a hímzés nem csak varrás, annál sokkal többet jelent. Kikapcsolódást, az alkotás örömét, a kézügyesség fejlesztését.

– A közelmúltban három új taggal gazdagodtunk, így még többen vagyunk részesei ennek a szép időtöltésnek. És persze hímezni nemcsak kalocsait lehet, hanem szeretnénk a fiatalok felé nyitni, modern mintákkal és egyszerű, könnyen elkészíthető lakásdekorációkkal. Hiszen mindenkinek van díszpárnája, asztala, amit egy fiatalos, modern, úgymond trendi mintával fel lehet dobni – fogalmazott.

A rendezvényt színesítette az öcsödi  hagyományőrző népdalkör dalcsokra és Baranyai Dezsőné versmondása. Az elmúlt évek alkotásaiból kiállítást is berendeztek a helyszínen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában