Összefoglaló

2024.03.27. 20:42

Rendszeresen bántalmazta gondozója az idős asszonyt a jászkunsági idősek otthonában – a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Rettegéssel teli, sötét időket élhetett át az a 77 éves asszony, aki egy jászkunsági idősek otthonában hajtotta álomra a fejét az elmúlt években. Már ha képes volt rá. Ugyanis ha leszállt az éj, egy fiatal férfi rendre megjelent a szobájában, verte, és szexuálisan bántalmazta.

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

A színházi világnap alkalmából a Soós Imre pályakezdő díjat idén Horváth Csengének, a József Attila Színház tagjának és Csákvári Krisztiánnak, a Szolnoki Szigligeti Színház tagjának ítélték oda.

Új szolgáltatásként csontsűrűség mérést is biztosítanak már a betegeknek a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban. A vizsgálat szakorvosi beutalóval, térítésmentesen vehető igénybe. A szolgáltatás kapcsán sajtótájékoztatót tartottak a kórházban kedden.

Lopás bűntett megalapozott gyanújával hallgattak ki a rendőrök kedden egy tiszabői testvérpárt. A 20 és 21 éves fiatalok hatszor jelentek meg egy tiszabői raktárnál, ahová betörtek, és amit szó szerint kirámoltak: négy mázsa vashulladékot, egy drótfonó asztalt, több hozzá tartozó tengelyt és adagolót loptak el 100 ezer forint értékben.

Szerdán késő délután Rákoshegy és Maglód között egy tehervonat áramszedője letörött. A helyreállításáig Rákos és Maglód között szünetel a vonatközlekedés, emiatt a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon jelentősen, 1-2 órával hosszabb menetidőre, vonatkimaradásokra és egy szakaszon pótlóbuszos közlekedésre kell készülni. 

Molnár Iván, a választókörzet képviselője lakossági fórumot szervezett a napokban a vármegyeszékhely déli ipartelepén élőknek. Az eseményen a legélénkebb érdeklődést a Magyar Posta Zrt. Csaba utcai Logisztikai Központjának nehézgépjármű-forgalma váltotta ki.

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy miklósi férfival szemben. A férfi 2022. november 22-én, késő délután ittasan kerékpározott, a hátsó csomagtartón pedig élettársát vitte. A vádlott egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy autónak, így baleset lett a vége, melyben ő és párja is megsérült.

Egy közel ötven négyzetméteres cserépfedelű vályogház két helyisége és tetőszerkezete is égett szerda délelőtt Jászalsószentgyörgyön, a Zagyva úton. A település önkéntes tűzoltói érkeztek először a helyszínre, ezt követően a jászberényi és a szolnoki hivatásos tűzoltók is megérkeztek, és eloltották a lángokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában