Vádemelés

2022.05.20. 11:15

Doppingszert akart átvinni Tiszabecsnél - Ide rejtette a tiltott szert

Teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettével vádolja az ügyészség azt a férfit, aki megpróbált Ukrajnába kivinni 3000 ampullányi különböző doppingszert.

Fotó: Ügyészség

A Fehérgyarmati Járási Ügyészség vádirata szerint a pénzügyőrök 2021. április 17-én este Tiszabecs egyik parkolójában felfigyeltek egy ukrán rendszámú kisbuszra, melyet gyanúsnak találtak. A kisbusz rakterében négy darab felnire szerelt gumiabroncs volt, amelyeket éppen szétszerelt a vádlott, és az azokban elrejtett ampullákat papírdobozokba kezdte átpakolni.

A férfitől a kiérkező rendőrök lefoglalták a nagy mennyiségű ampullát, majd azokat szakértő vizsgálta meg, aki megállapította, hogy olyan doppingszerekről van szó, amelyeket elsősorban testépítők használnak, és a jogszabály szerint tiltott szernek minősülnek.

Megvizsgálták a férfit is, akinek a vizeletéből kábítószert mutattak ki.

Forrás: Ügyészség

Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre a vádlottat. A több millió forint értékű doppingszert a nyomozási bíró az eljárás során már elkobozta.

Az ügyben döntést a Fehérgyarmati Járásbíróság fog hozni.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában