Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.06.24. 16:16

Katonai járműveket csoportosítanak át az ország keleti részén

Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat!

Illusztráció: MW-archív

A Magyar Honvédség június 24-27. között katonai járművek átcsoportosítását hajtja végre. Az adott napokon katonai menetoszlopra kell számítani az ország keleti részének útjain - írja a Honvédelmi Minisztérium közleménye alapján az Origo.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Azt kérik, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában