Tragédia

2022.06.27. 16:54

Aki nem ismert lehetetlent - tragikus hirtelenséggel hunyt el a RabócsiRing alapítója

Elhunyt idősebb Rabócsi Tibor, a RabócsiRing megálmodója és létrehozója

Mán László

Forrás: RabócsiRing

Gyászolnak a technikai sportágak kedvelői, vasárnap 74. évesen elhunyt Rabócsi Tibor, a RabócsiRing megálmodója és létrehozója. Amikor a kilencvenes években először beszélt arról, hogy a máriapócsi lovaspályán milyen pályát álmodott meg, kétkedve fogadtam az akkor utópisztikusnak tűnő elképzelését. 

Persze akkor még nem tudtam, hogy Rabócsi Tibor számára nincs lehetetlen és elérhetetlen. Kitartással, elszántsággal, akarással és persze lemondásokkal a csillagokat is le lehet hozni az égről. És valóban így történt, mert 1996 novemberében egy ralikrosszversennyel ünnepélyesen átadták a pályát. A több mint két és fél évtized alatt a RabócsiRing a technikai sportágak hazai fellegvára, ékszerdoboza lett, amely számos szakág nívós versenyeink adott már otthont. Ő az, aki bizonyította, hogy a csodákról nem álmodozni kell, hanem tenni érte. Mindig bízott magában, a családjától nagy segítséget kapott és a marsallbotot egyre inkább fia, ifjabb Rabócsi Tibor vette át. 

Minden versenyen ott volt, és nem csak az addigi sikerekről beszélt, hanem mindig voltak ötletei. Pótolhatatlan űrt hagyott maga mögött.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában