Nyíregyháza

2022.07.01. 14:17

Egy városért, és az élhető hétköznapokért dolgoztak - Díjazták a közszolgákat (fotók)

Az elmúlt két év nehézségeit is jól kezelve, kiemelkedő és eredményes munkát végeztek Nyíregyháza közszolgái.

Fotó: Sipeki Péter

A közszolgálati tisztviselők napjának ünnepségei mindig vidám események, hiszen ilyenkor a hivatalok dolgozói kivételesen nem a civil lakosság ügyeinek intézésén fáradoznak, hanem pihenéssel töltik el a napot. Akkor pedig gyakorlatilag minden ideálisan alakul, amikor a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete által a naptárban erre kijelölt dátum, vagyis július 1-e hétköznapra, munkanapra esik, maradéktalanul betöltve szerepét. A nyíregyházi önkormányzat ugyancsak 2001 óta megtartott ünnepsége ezúttal pontosan ilyen tökéletes nap volt, ráadásul még péntekre is esett. Semmi sem állhatott tehát útjába a felhőtlen szórakozásnak a bevált helyszínen, a Váci Mihály Kulturális Központban, és a város vezetői is ennek megfelelő jókedvvel köszönték meg az őket és polgárokat kiszolgáló közszolgák munkáját.

– Végre minden a hagyományos mederben zajlik, az elmúlt hetekben, hónapokban nem volt olyan egészségügyi helyzet, esemény, amely meggátolt volna bennünket a munkavégzésben, így aztán ne gátoljon az ünneplésben sem – kezdte láthatóan jó hangulatban a felvezetőjét dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző. 

– Amikor e napon magunkat ünnepeljük, ez mindig alkalmat ad egy kis visszatekintésre, számvetésre, de ne feledkezzünk meg a szórakozásról és az ünnepről sem – fogalmazott. Ami a számvetést illeti, elmondta, hogy Nyíregyháza olyan város, ahol mindig történt valami az elmúlt években, ami örömre adott okot. 

– Nem volt ez másképpen az elmúlt napokban sem, amikor az ország egyik legnagyobb beruházásának megkezdéséről, és az ezt megelőző szerződéskötésekről esett szó. Jó, hogy most is ilyen színekben mutatja meg magát ez a város az itt élők, az ország és nagyvilág előtt – utalt a W-SCOPE elnevezésű dél-koreai vállalat nemrég bejelentett gigaberuházására.

Mielőtt átadta a szót a város alpolgármesterének, dr. Ulrich Attilának, nem mulasztotta el, hogy az ünnep szónokának a legutóbbi választási győzelméhez – amikor is a nyíregyházi 1-es számú egyéni választókerületében meggyőző fölénnyel, a szavazatok több mint háromnegyedét megszerezve nyert mandátumot – külön is gratuláljon.

Az alpolgármester – a városvezetés nevében is köszöntve mindenkit – azzal kezdte, hogy amikor a beszédeire készül, az adott eseményre fókuszálva igyekszik a szakmájából kifolyólag is hiteles lenni, mindenkit meggyőzve róla, hogy ezúttal is szívéből szól. – Az önök munkája a város számára különösen fontos, hiszen ismerve a statisztikákat, valamennyien óriási ügymenettel dolgoznak. Ez egy nagyváros, ahol mindig adódik valamilyen megoldásra váró probléma a különféle területeken. Azért sem könnyű az önök munkája, mert emberekkel dolgoznak, s mivel magam is így vagyok ezzel már egy jó ideje, jól tudom: ehhez a munkához nagy türelemre, kitartásra van szükség. Egyrészt az önök kezét sok jogszabály, sok-sok törvény köti, miközben az emberek igénye nem mindig van fedésben ezzel. Ezt a kettőt összehozni gyakran talán nem is lehet – fogalmazott, rámutatva, hogy az utóbbi két évben ezt a munkát igazából nem is könnyítette semmi sem, ennek ellenére úgy kellett dolgoznia mindenkinek, hogy a végeredmény a városvezetésre is jó fényt vessen.

Az ünnepi szavak után máris az önfeledt szórakozás vehette kezdetét, aminek az érdekében a Bencs Kálmán díjas és három világbajnoki aranyéremmel is büszkélkedő 4 For Dance tagjai mindent maradéktalanul meg is tettek. A táncaikat követően került sor az elismerések és az oklevelek átadására. Az idén a kiváló köztisztviselői munkájáért az Adóosztály vezető-helyettese és a Vagyoni Csoport csoportvezetője, Liskány Andrásné vehette át a Májerszky Béla díjat. Szakmai pályafutása alatt mindvégig adóügyekkel foglalkozott, és 2017-ben érdemelte ki mostani vezető beosztásait. A legfontosabb, hogy miközben folyamatosan képezte magát, a munkatársai is mindig számíthattak rá, nevéhez kapcsolható az ügyfélcentrikus ügyintézési szemlélet meghonosítása.

Őt követően ketten kaphattak a szakmai munkát elismerő oklevelet. File Jánosné, a Vagyongazdálkodási Osztály dolgozója több mint két évtizede hűséges és lelkiismeretes közszolgája a városnak, precizitása legendás a területen. A mások kitüntetett, Muri Lászlóné 11 éve a Szociális és Köznevelési Osztály ügykezelője, akiről gyakorlatilag ugyanezek az erények elmondhatóak.

Kettejük méltatása után a hűséggel eltöltött folyamatos munkaviszony elismerése következett pénzjutalommal és oklevéllel, illetve kiosztották a Kiváló Szakszervezeti Tag díját és a szakszervezeti hűségért járó kitüntetéseket. A Kiváló Szakszervezeti Tag díjának tulajdonosa ezúttal Legeza Zoltánné lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában