Újabb megrázó részletek

2022.07.05. 15:55

Videó a borzalmak udvarából: így ásták ki a diósjenői lány maradványait

Nem működik együtt a rendőrséggel a diósjenői gyilkosság gyanúsítottja.

Kalmár Zsolt ezredes, Nógrád megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes egy keddi sajtótájékoztatón elmondta: a testvérpár három testvérükkel, édesanyjukkal és nevelőapjukkal 2004 nyarától 2009 nyaráig élt egy háztartásban Diósjenőn, amikor a kiskorú gyerekeket a gyámhatóság védelembe vette, és gyermekotthonba kerültek, ahonnan többször hazaszöktek.

Az adatok szerint a férfi 2009 márciusában közös lakásukban családi vitát, hangos szóváltást követően bántalmazta a lányt, aki a helyszínen meghalt. Ezután, hogy a felelősségre vonást elkerülje, elásta a holttestet.

A rendőrök a férfit gyanúsítottként kihallgatták, aki ennek során nem volt együttműködő. A hatóság tagjai a további számos tanúkihallgatással párhuzamosan a férfi diósjenői volt tartózkodási helyének udvarán 2022. július 1-jén egy elrejtett női holttest maradványait tárták fel, aki feltehetően az eltűntként körözött 19 éves lány, aki az emberölés sértettje.

A Nógrád megyei nyomozók a beszerzett – elsősorban személyi – bizonyítékok láncolata alapján a 47 éves férfit 2022. június 30-án diósjenői lakhelyén elfogták és őrizetbe vették. 

Az egyes médiahírekkel ellentétben nem találtak sem a környéken lakók, sem a hozzátartozók, sem pedig a háziorvos a területen emberi csontokat, így azt nem is közölhették a nyomozóhatósággal 

- írja a police.hu.

A múlt csütörtökön elfogott férfi letartóztatásáról vasárnap döntött a bíróság. Ellene szexuális bűncselekmény miatt vádemelési javaslatot tettek az ügyészségen.

Hatalmas áttörés ez a 13 éve megoldatlan ügyben és bár a férfi letartóztatásban van, a nyomozás gőzerővel folyik tovább. Hiszen tudnunk kell, mi történt, hol van a másik, eltűnésekor 14 éves lány 

- írják a rendőrök.

A keddi sajtótájékoztatót követően megdöbbentő felvételt közölt a rendőrség: videón mutatták be a maradványok megtalálásának pillanatait. Először közölt képeket, sőt videót a diósjenői tragédia helyszínéről a rendőrség. A felvételeken a férfi előállításának pillanatai is láthatók - írja a nool.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!