Gyász

2022.07.07. 14:16

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Doktor Balaton és az Argo színésze

Tragikus hirtelenséggel, 69 éves korában szerdán elhunyt Gyárfás Geréd küzdősportoktató, testépítő, testőr, szelíd motoros, erőemelő, az Argo és a Doktor Balaton című sorozat szereplője. Árpa Attila megrendülten búcsúzott az egykori jó baráttól.

Gyafi – ahogy a barátai ismerték – évtizedek óta népszerű figurája volt a budapesti éjszakai életnek, a koncertközönségeknek és a filmeseknek is, különleges megjelenése több tucatszor keltette fel a filmrendezők érdeklődését. Nagyobb szerepet az Argo című filmben, illetve a TV2 Doktor Balaton című sorozatában kapott, utóbbiban ő játszotta Liba szerepét, Kispákai testőreként – írja a Bors.

Gyárfás Geréd
Gyárfás Geréd (jobbra) legutóbb a Doktor Balaton című sorozatában játszott Fotó: Fabian Borbala / TV2

Geréd csaknem 2 méteres magasságával és 130 kilónyi izomtömegével hatalmas termetű ember volt, óriási érző szívvel. A gyengébbeket mindig megvédte, a balhét keresőknek pedig elég volt, ha csak eléjük állt. Gyafi utánozhatatlan humora, kedvessége és együttérző képessége sokaknak fog hiányozni. 

Az elmúlt években magányosan élő férfi élete legnagyobb tragédiája volt, hogy 2015. június 18-án elvesztette az egyetlen gyermekét.

Felnőtt fia halála után sokáig nem találta a helyét a világban, aztán szépen lassan rájött, hogy nincs más esélye, mint együtt élni a feldolgozhatatlan fájdalommal. 

Aki ismerte, mindig mosolyogni látta, jellemző, hogy ez volt életének a mottója is: 

„Az élet csak egy álom, útban a halál felé!”

Geréd halála megrázta az Argo és a Doktor Balaton stábtagjait is, a színész kollégái megrendülten búcsúznak tőle. Árpa Attila, az Argo rendezője így emlékezett meg a barátjáról: 

A tragédiával kapcsolatban egyre több olyan információ lát napvilágot, amelyek szerint Gyárfás Geréd remek egészségnek örvendett, rendszeresen járt orvosi vizsgálatra és az orvosok engedélyével edzett. Az intenzitásból nem engedett, szívesen versenyzett még 69 évesen is, legutóbb egy powerlifting, vagyis erőemelő bajnokságon szerzett aranyérmet. Büszke volt az erejére, és soha, egy percig sem érezte fáradtnak magát.

Talán szerda reggel sem, amikor a hajnali ébredése után kihúzta a kukát a háza elé. Itt érte a halál, a szíve az egyik pillanatról a másikra leállt.

A Bors információi szerint bár a mentők sokáig küzdöttek az életéért, nem tudták megmenteni. Gyárfás Geréd fia 2007-ben hasonlóan tragikusan, mindössze 27 éves korában hunyt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában