Kelet-retró

2022.09.24. 08:00

Négysávos lesz a Debreceni út

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 20 éve ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

2002. szeptember 24., kedd

Négysávos lesz a Debreceni út

Nagy falat lesz az építőknek Nyíregyházán a Debreceni út négynyomúsítása, de e munka komoly figyelmet és türelmet igényel majd a közlekedőktől, és főként az ott lakóktól. 
A megyeszékhelyen hétfőn délelőtt megkezdődtek a Debreceni út kivitelezési munkái. A Tünde utcai csomópont és a Metró Áruház közötti útszakasz kétszer kétsávossá építése nettó 290,9 millió forintba kerül. 

A létesítmény a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, Nyíregyháza város és a Metró Holding Hungary Kft. közös beruházásában valósul meg a tervek szerint 2003. május 15-éig. A Debreceni út kinőtte magát, az ott számlált 22 ezer egységnyi napi forgalom többnyire meghaladja az autópályák ilyen mutatóját. A Debreceni úton irányonként két haladó forgalmi sáv, valamint a Kistelekiszőlő felőli oldalon leállósáv épül, ezzel egy időben a város beruházásában - a Palánta utca felőli oldalon - gyalogosjárda is készül. A kivitelezés is az említett oldalon kezdődik a közművek át- és kiépítésével. 

A munkálatok idejére ideiglenes forgalomszabályozást vezetnek be. A leállósávokat mintegy 200 méteres szakaszokban zárják le, ezalatt a kivitelezőnek biztosítania kell a megállási lehetőséget, tekintettel a sűrű vállalkozásokra. Módosítják a két közlekedési lámpa programját, később a Palánta utcánál újabb forgalomirányító berendezést állítanak üzembe. Az útépítés során ideiglenes autóbusz-megállóhelyeket alakítanak ki a meglévők közelében. Október 1-jétől a hónap végéig a Palánta utca forgalma a Tábor és a Tünde utca nyomvonalán terelőútra kerül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában