Bulvár-celeb

2022.09.24. 15:43

A forró buszban felejtett kislány tragédiája: egyelőre nincs felelőse a négyéves Inez halálának

Továbbra sincs felelőse a júniusban történt tomajmonostorai tragédiának. A négyéves Inez Flórát az óvodabuszon felejtette a járművezető.

Forrás: Bors

Zajlik a nyomozás a tomajmonostorai gyermekhalállal kapcsolatban. A Tiszaderzsen élő négyéves Inezt a szülei egy reggel az óvodabusz személyzetében megbízva felültették a járműre. Előtte, ahogy mindig szokták, elköszöntek tőle, puszit váltottak vele, majd megbeszélték, hogy délután újra együtt lesz a család, és majd közösen játszanak. A helyettesítő buszvezető a gázpedálra lépett, és elindult. Még néhány gyermeket felvett, mielőtt megérkeztek volna Tomajmonostorára - írja a Bors.

A jármű végül az óvodával szemközti iskola mellett állt meg. A felső tagozatos diákok leszálltak, ahogy az óvodások nagy része is. Eddig tisztázatlan okokból a buszvezető nem vette észre, hogy egy kislány az egyik hátsó ülésen maradt, ezért a járművet lezárta, a gyermeket pedig sorsára hagyta.

A buszt nem takarta árnyék, ahogy a napot sem fedték felhők. Tombolt a nyári hőség, az utastér pedig ezek következtében gyorsan szaunává változott. Bizonyos, hogy Inez segítségért kiáltott, de azt senki sem hallotta.
T. István buszvezető csak délután tért vissza a járműhöz, a kis Inez addigra viszont már elvesztette az eszméletét. Kórházba szállították, de néhány nappal később meghalt.

A Bors megkérdezett egy gyermekorvost, mi játszódhatott le a gyermek testében.

Dr. Ács Orsolya kifejtette: a kis Inez Flóra egyértelműen hőgutát kapott.

Több mint valószínű, hogy annyira felhevült a teste, hogy kiszáradt, mert kiizzadta és kilélegezte az összes vizet a szervezetéből. Az emelkedett testhőmérsékletet nem tudta korrigálni, pedig a szervezet a hasonló esetek elején mindig megpróbálja hűteni magát.

A vér nem feltétlenül sűrűsödik be, de a létfontosságú szervek működése veszélybe kerül

– magyarázta a doktornő, és hozzátette: többek között a máj és a tüdő megfelelő működéséhez nem csupán a vérre, hanem a sejtek közötti folyadékra is szükség van.

Szerettünk volna utánajárni, hol tart a nyomozás a tragikus gyermekhalállal kapcsolatban. A rendőrség annyit közölt, hogy jelenleg is zajlik. Úgy tűnik, egyelőre senki sem felel Inez haláláért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!