Vigyázzunk!

2022.10.05. 10:53

Ez a veszély leselkedik a szabolcsi sofőrökre!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a sáros, csúszós utak veszélyeire hívja fel a járművezetők figyelmét.

Forrás: police.hu

Az őszi mezőgazdasági munkák ideje alatt az utakon több mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel találkozhatunk. Ebben az időszakban megnövekszik az aszfaltozott úttestre a sárfelhordás kockázata, amely az esős időjárás miatt csúszóssá válhat és balesetveszélyt idézhet elő.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy

  • a meztőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg.
  • az előzés megkezdése előtt mindig bizonyosodjanak meg arról, hogy van-e elegendő, belátható útszakasz a manőverhez. Figyeljenek a megfelelő oldaltávolság megtartására.
  • földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződéséhez közeledve lassítsanak, és körültekintően haladjanak el az adott útszakaszon.

A mezőgazdasági munkagépekkel közlekedő sofőrök figyeljenek az alábbi szabályok betartására.

  • közútra csak abban az esetben hajthatnak fel, ha azt közúti jelzőtábla nem tiltja, vagy ha a jelzőtábla tiltja ugyan, azonban a munkaterület másként nem közelíthető meg.
  • a járművek vezetőinek a közútra történő felhajtás előtt a gumiabroncsaikra tapadt sarat és egyéb szennyeződéseket el kell távolítaniuk. Amennyiben azokat az úttestre felhordják, gondoskodniuk kell azok eltakarításáról.

… hogy mindenki hazaérjen!

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában