Nyíregyháza

2022.12.07. 14:03

"Nem értették, miért csak 2 liter üzemanyagot adunk ki egyszerre, veszekedtek a benzinkutasokkal, a kollégáimmal, mindenkivel..."

Megszűnt az ársapka a töltőállomásokon, a rendelet kedden 23 órától lépett életbe, azóta a Mol árai szerint a benzin 640 forintba, míg a gázolaj 699 forintba kerül alakulnak.

Fotó: Gazdag Mihály

– "Az üzemanyagra vonatkozó árstop veszteségeit nem tudjuk tovább finanszírozni, mert abszurd, hogy egy liter üzemanyagot 494 forint plusz szállítási költség áron vásárolunk és mindezt 480 forintért kell tovább értékesítenünk. A folyamatos veszteségből nem tudjuk a bérköltségeket, a járulékokat és az egyéb üzemeltetési költségeinket kifizetni" – mondta lapunknak még az idén februárban Szegfű Tibor, az Oplus Kft. ügyvezető igazgatója, aki öt benzinkutat üzemeltet Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében: kettőt Nyíregyházán, egyet-egyet pedig Balkányban, Nyírturán és Kisvárdán.

Most, hogy a kormány kivezette az üzemanyagokra vonatkozó árstopot, újra megkerestük Szegfű Tibort.

Elmondta, örül, hogy vége a számukra áldatlan állapotnak, hiszen, mint azt korábban is elmondta, az ársapka idején veszteségesen működtek, de még a vásárlók panaszáradatával is meg kellett küzdeniük.

- Sokan nem értették, miért csak 2 liter üzemanyagot adunk ki egyszerre, emiatt veszekedtek a benzinkutasokkal, a kollégáimmal, mindenkivel. Azt persze nem tudták, vagy nem akarták megérteni, hogy mi is a Moltól vesszük az üzemanyagot, és november 15-e után az addigi havi mennyiségünket alaposan “megvágták”. Ekkor döntenünk kellett. Vagy bezárunk, vagy működünk tovább, de maximalizáljuk a tankolható mennyiséget. Ennek szerencsére vége, végre rentábilisan működhetünk. Azt azért látni kell, hogy egy-két nap alatt nem fog helyreállni minden, mi egyelőre továbbra is a csökkentett mennyiséget kapjuk a Mol-tól, az ársapka előtti helyzet várhatóan csak hónapok múlva fog visszatérni – mondta lapunknak az Oplus Kft. ügyvezetője, Szegfű Tibor.

 

Címkék#benzin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában