Szabolcs-Szatmár-Bereg

2023.02.02. 11:30

Bemutatjuk a vármegye jelöltjeit - szavazzon az ÉV emberére és az Év sportolójára

Olvasóink dönthetik el, kik kapják a megtisztelő díjat.

Fotó: Sipeki Péter

A Kelet-Magyarország és a szon.hu kiemelt figyelmet fordít arra, hogy beszámoljon a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei emberekről, munkásságukról. Legyen szó közéletről, kultúráról, tudományról, nagyszerű teljesítményekben bővelkedik szűkebb pátriánk. Hírportálunkon folyamatosan olvashatnak mindennapi emberek kivételes tetteiről vagy éppen nem mindennapi emberek példamutató tevékenységéről. Az ő munkájukat, munkásságukat szeretnénk még inkább elismerni, ezért hirdettük meg az Év embere szavazásunkat. Nézzük a jelölteket: Klicsu Ferenc, ­Mártha Tibor, Dalmay Árpád, Zsigó Zsolt, Gajdos László, dr. Bana Richárd, Szabóné Cap Andrea, Wermeser Anita, Buzsik Attila, Timku Tamás.

Mindennap voksolhatnak

Vármegyénk bővelkedik kiváló csapatokban és kitűnő sportemberekben is, akiknek számos örömteli pillanatot köszönhettünk az elmúlt évben is. Az ő teljesítményük elismerésére meghirdetjük az Év sportolója 2022 szavazást is. A voksolás során olvasóink dönthetnek arról, hogy ki álljon fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Négy kategóriában keressük a legjobbakat. Döntse el ön, kik legyenek az év sportolói Szabolcs-Szatmár-Beregben! Íme a jelöltek, kategóriánként.
 

Az év női sportolója: Sztankovics Anna (úszás), Laskai Írisz (asztalitenisz), Kerekes Dóra (atlétika), Nyisztor Petra (atlétika), Borza Helga (spartan race).

Az év férfi sportolója: Szikszai Róbert (atlétika), Kovács Richárd (ökölvívás), Belus Tamás (terepultrafutás), Tarjányi István (kerekesszékes vívás), Kiss Norbert (kamionversenyzés).

Az év női csapata: Fatum-Nyíregyháza (röplabda), Kisvárda Master Good SE (kézilabda), NAC Nyíregyháza (asztalitenisz), Nyíregyháza Spartacus FC (labdarúgás), Spartacus Torna Club (lány aerobikcsapat).

Az év férfi csapata: Kisvárda Master Good (labdarúgás), Hübner Nyíregyháza BS (kosárlabda), A’ Studió Futsal Nyíregyháza (futsal), Nyírbátor Futsal (futsal), Nyíregyháza Spartacus FC (labdarúgás).


Az Év embere szavazáson az nyer, aki az olvasói szavazatok alapján a legtöbb voksot kapja, míg az Év sportolója esetében kategóriánként az Olvasóink által a legtöbb voksot gyűjtő sportolóké, illetve csapatoké lesz a megtisztelő cím. A szavazás február 14-én 10 óráig tart.
Kérjük, kattintson az Év embere és az Év sportolója oldalunkra, és szavazzon a jelöltekre! Ezt naponta egyszer teheti meg, de kérjük, látogasson el másnap is az oldalakra. KM

Az Év embere 2022 jelöltjei Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében

 

Dr. Bana Richárd
Dr. Bana Richárd 31 éves családorvos, üzemorvos, a Mozaik Med és a Nyíregyházi Futófesztivál alapítója, három gyermek édesapja. Székelyben vezet vegyes praxist, ő a vármegye legfiatalabb háziorvosa. Munkájában a gyógyítás mellett a prevencióra is óriási hangsúlyt fektet. Orvosként azt vallja, személyes példaadással sokat lehet tenni az emberek egészségtudatosságának formálásáért. Szakmai cikkeit, orvosi jótanácsait több ezren olvassák az online térben.

Buzsik Attila
Buzsik Attila zászlós, a Rakamazi Rendőrőrs munkatársa 2022. március 18-án megmentette egy öngyilkosságra készülő ember életét. Amikor a mindenre elszánt férfi lelépett a tokaji Tisza-hídról, a rendőr megragadta a karját, és nem eresztette el, amíg nem érkezett segítség egy szabadnapos mentős személyében, akivel közösen már át tudták emelni a korláton. A kicsit sem hétköznapi hős másfél évtizede van a pályán, nős, három gyermek édesapja.

Dalmay Árpád
Dalmay Árpádot sokan a kárpátaljai magyar ügyek szószólójaként tisztelik a Beregvidéken. Beregszászon született, napjainkban Nyíregyházán él. A Beregszászért Alapítvány és a Trianon Társaság nyíregyházi szervezetének elnöke. A kárpátaljai magyarság fővárosáról jelent meg 2022-ben hiánypótló könyve. Az 1991-es autonómiai népszavazásnak, új nemzeti emlékjelek felállításának és a város magyar emlékei visszaállításának kezdeményezője.

Gajdos László
Amikor 26 éve kinevezték, ő volt a legfiatalabb állatkert-igazgató az országban. Oroszlánrészt vállalt abból, hogy a Nyíregyházi Állatpark hazánk egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója lett, mi több, kategóriájában háromszor is Európa legjobbjává választották. Gajdos László az Oroszlán jegyében született. A küzdelmes, kalandos, különleges élete látványosan összefonódott Elekkel, az oroszlánnal, amit a Kelet áruház fogadott örökbe, így Kelet Elek lett a neve.

Klicsu Ferenc
A Tuzsér Községért Közalapítvány elnöke, Tuzsér alpolgármestere. A Lónyay 200 Emlékév programsorozat kitalálója, szervezője, fáradhatatlan motorja. Sokat tett azért, hogy gróf Lónyay Menyhért egykori pénzügyminiszter és miniszterelnök életét és munkásságát megismerje napjainkban a magyar közvélemény. Számos kulturális program szervezője, s a Kárpát-medencei magyar–magyar kapcsolatok önzetlen és felelősségteljes ápolója, fenntartója.

Mártha Mihály Tibor
Mártha Mihály Tibor, a Don Menti Magyar Honvédsírok Gondozására Alapítvány elnöke, Fényeslitke polgármestere ötvenhárom alkalommal járt a Don-kanyarban. Az elmúlt évtizedekben felkereste az Oroszországban található magyar katonai temetőket is. Az orosz–ukrán háború kitörése óta Fényeslitkére sok adomány érkezik, amit a település első embere – raktározási lehetőség híján – egyedül visz el a rászorulóknak.

Szabóné Cap Andrea
Szabóné Cap Andrea a kisvárdai székhelyű Tisza Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás (ETT) igazgatója. Az elmúlt közel hat évben több sikeres projektet vezetett, s közelebb hozta egymáshoz az együttműködésben érdekelt feleket. Az orosz–ukrán háború kirobbanásának első napjától, 2022. február 24-étől működik a kisvárdai adománygyűjtő és humanitárius koordinációs központ, melynek munkájában ma is tevékenyen részt vesz.

Timku Tamás
Timku Tamás kisvárdai tűzoltó főtörzsőrmester 2022. június 8-án a szabadnapját töltötte, a kislányáért ment az iskolába, de előtte még beugrott egy kisvárdai csemegeboltba. Szóba elegyedett a tulajdonossal és egy barátjával, a társasághoz később ismerősök csatlakoztak. Egyikük, egy 67 éves férfi rosszul lett, eszméletét vesztette. Tamás egy pillanatot sem habozott, hívta a mentőket és azonnal megkezdte az újraélesztést, megmentve ezzel az idős férfi életét.

Wermeser Anita
Érintett szülőként Wermeser Anita nyaranta élménytáborozást szervez autista gyerekeknek szakemberek és önkéntesek segítségével. Emellett a Vízityúk Egyesület elnökeként évtizedek óta vezet helyismereti „előadásokkal” egybekötött vízitúrákat, melyek bevételét az élménytábor finanszírozására fordítja. Így lehet az, hogy az egyhetes nyaralás az autista gyerekeknek ingyenes, és a szüleiknek, testvéreiknek is csak egy jelképes összeget kell fizetniük.

Zsigó Zsolt
A nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégium oktatója, harminc éve dolgozik jelenlegi munkahelyén matematika–fizika–informatika szakos tanárként. Több évtizedes tevékenysége révén az oktatási intézmény az ifjúsági innováció és műszaki fejlesztés egyik bázisává vált a keleti régióban. Fontos számára a diákok személyre szabott tehetséggondozása, az általános iskolai tanulók mentorálása, a fiatalok vállalkozóvá válásának segítése.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában