Triatlon

2022.05.17. 19:01

Nyolcvanéves nevezője is volt a bátaszéki triatlonversenynek

Két év kihagyás után rendezték meg Bátaszéken a városi triatlonversenyt és újraindították a futóversenyt Novák István bátaszéki testnevelőtanár emlékére.

Munkatársunktól

Kicsik és nagyok egyaránt remekül érezték magukat a hétvégi triatlonversenyen. Fotó: Makovics K.

Kegyes volt az időjárás a bátaszéki triatlonverseny szervezőihez, szikrázó napsütésben mérhették össze a tudásukat kicsik és nagyok. A 183 versenyző közül a legfiatalabb egy 2018-as születésű kiscsoportos óvodás volt, a legidősebb pedig az 1942-es születésű dr. Soós László, aki a bátaszéki triatlonverseny állandó résztvevője. 

Czencz Péternek, a verseny főszervezőjének az ötlete volt, hogy a régebbi időkben rendszeresen szervezett Novák István-futóversenyt újraélesszék. A néhai testnevelőtanár és sporttörténész meghatározó egyénisége volt Bátaszék sportéletének, a lelkesedésével és az elhivatottságával inspirálta, biztatta és segítette a fiatal, tehetséges bátaszéki sportolókat. A tizenhét induló a tanuszodától a Molyhos tölgyig, majd vissza teljesítette a hétkilométeres távot. A 2006-os születésű Komonyi Orbán Balázs kimagasló teljesítménnyel, 29:29 perces idővel ért célba elsőként. 

A szervezők összesen tíz kategóriában hirdettek győztest. A kiscsoportos óvodásoknál Hepp Adél, a középsősöknél Takács Dénes és Izsák Réka, a nagycsoportosoknál Mátyás Máté és Hepp Liza nyerte meg a futóversenyt, míg az óvodások triatlonszámában Benczenleitner Zente és Kozma Sára bizonyult a legügyesebbnek. 

Az újonc fiúknál Fehér Benedek, az újonc lányoknál Jámbor Júlia győzött. 

Családi váltóban hatvan év alatt a Jámbor család (Júlia, Kata, Márton) győzött. A hatvanegytől nyolcvan évig terjedő korcsoportban a Landesz család (Krisztián, Levente, Máté), a nyolcvanegytől száz évig terjedő korcsoportban a Bozsolik család (Zoltán, Ákos, Szabolcs) nyert, a száz év felettieknél pedig Benczenleitner Norbert, Benczenleitnerné Orbán Krisztina és Orbán Tibor alkotta trió állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

Fair Play-díjjal jutalmazták a 10 éves Vörös Botondot, aki látva, hogy versenytársa nehezen veszi a levegőt, megállt és segített a rosszul lévő sportolón.

Címkék#triatlon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!