Bűnügyek

2022.06.26. 09:57

Újabb szemétségért kell felelnie a négy szekszárdi bűnözőnek

Szekszárd több pontján is hulladékot helyezett el illegálisan négy férfi, akiknek ügyében lezárták a nyomozást a rendőrök.

TEOL

Fotó: TMRFK

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettesek ellen indult, akik a város területén, több helyen hulladékot helyeztek el, amivel hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntettét követték el – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Szekszárdi Hulladékkommandó Civil Szervezet ügyvezetője feljelentést tett 2021. áprilisában, mivel a Tartsay Vilmos utcában, a Murga patak gátjánál ismeretlen tettes öt kupacban különböző hulladékokat helyezett el.

Fotó: TMRFK

Ezt követően 2021. májusában a szekszárdi polgármesteri hivatal is feljelentést tett, amiatt, hogy a Búzavirág utcában egy ingatlan udvarán valaki hulladékgazdálkodási engedély nélkül járműveket bont.

A két ügyben indult nyomozás során a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemények szerint egy 32 éves szekszárdi férfira és három, korábban nála lakó ismerősére terelődött a gyanú. A négy férfi időközben más bűncselekmények elkövetése miatt börtönbe került. 

Fotó: TMRFK

Gyanúsítotti kihallgatásaik alkalmával mindannyian részben beismerő vallomást tettek, a Szekszárdon elkövetett cselekményeik okán, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett miatt is felelniük kell.

Fotó: TMRFK

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Címkék#Bűnügyek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában