Rotrary charter

2022.07.02. 18:20

Új vezető viseli az elnöki láncot

Tartalmas évet tudhat maga mögött a Rotary Club Szekszárd, amely július 2-án délután a Vármegyeháza kertjében tartotta idei charter rendezvényét.

Sz. Á.

Dr. Sólyom Bódog (jobbról), korábbi kormányzó Szent-Györgyi Albert Rotary Díjjal és elnöki plakettel honorálta Németh Gyula példa értékű tevékenységét. (Fotó: Makovics Kornél)

Harsonaszóval kezdődött szombaton délután a Vármegyeháza kertjében a Rotary Club Szekszárd idei charter rendezvénye. Szily Lajos és tanítványai zenés megnyitóját Módos Ernő klubmester köszönte meg, majd üdvözölte a résztvevőket, köztük a vendégklubok megjelent képviselőit.

Ezt követően Németh Gyula klubelnök osztotta meg összegző gondolatait a 2021-2022-es, helyi Rotary évről. Tartalmas esztendőt tudhat maga mögött a huszonöt tagú szerveződés, ezt igazolják azok a tettek, melyek személyek és közösségek javát szolgálják. Gyümölcs és ünnepi ajándékcsomag az 1. Számú Gyermekotthon lakóinak, elektromos ágyak beszerzése és átadása az Idősek Otthonának és a megyei kórháznak, 270 ezer forint pénzadomány a kárpátaljai, bajba jutott embereknek, gyermeknapi jégkrém akció, kerékpár szervízpontok telepítése Szálkán és a Mausz kápolnánál és a sort még hosszasan lehetne folytatni. Ezzel együtt Németh Gyula kijelentette, hogy ez a siker nem az elnöké, hanem a közösségé.

A Vajdaságból érkezett Sándor József az általa vezetett zentai Rotary Club üdvözletét tolmácsolta. Ezután Németh Gyula emlékplakettet nyújtott át Greifenstein Józsefnek, Kölesd polgármesterének, megköszönve a jelentős idei támogatást. Sólyom Bódog, a 2013-2014-es időszak kormányzója Szent-Györgyi Albert Rotary Díjjal és elnöki plakettel honorálta Németh Gyula példa értékű tevékenységét.

A kitüntetett az elismerések átvételét követően – vezetői pályafutása záró mozzanataként – átadta utódjának az elnöki láncot. Ettől kezdve a 2022/2023-as évben Scherdán János a Rotary Club Szekszárd első embere. Az új vezető számos tervet ismertetett, ezek megvalósításához kérte a közösség segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában