Illegális bevándorlás

2022.07.07. 16:14

Huszonegyre lapot húzott a litván embercsempész

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai a 65-ös főúton, Sióagárd térségében ellenőriztek egy furgont, melyben 22 illegális migránst szállított a sofőr.

TEOL

Nem kevesebb, mint 22 illegális bevándorlót szállított a litván sofőr (Fotó:TMRFK)

A Tolna megyei rendőrök július 7-én 15 óra 5 perckor – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály székesfehérvári osztályának jelzése alapján – állítottak meg egy lengyel furgont a 65-ös főúton, a sióagárdi elágazó és Harc között, a szentgálszőlőhegyi elágazó közelében. A járművet egy 44 éves litván férfi vezette, aki a raktérben 22 illegális migránst szállított – olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A külföldiek mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat, azonban személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.  Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Gyerekek is voltak a raktérben (Fotó: TMRFK)

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a litván sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítanak. Elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában