Őcsényi tűzeset

2022.09.27. 07:00

Két nap után gyulladt fel a kukába öntött hamu

Múlt héten szerdán délután percek alatt égett le egy családi ház Őcsényben, a tűzesetben megsemmisült a Koliger család minden ingósága, bútoraik, ruházatuk, irataik egyaránt.

Gazsó Rita

Koliger György mihamarabb elbontaná, majd újjáépítené a házat. (Fotó: Makovics K.)

Mint azt megírtuk, az önkormányzat azonnal lépett és segítő kezet nyújtott a hetvenhat éves idős asszonynak és fiának. Néhány órán belül ideiglenes szálláshelyet biztosítottak számukra, másnapra pedig alapvető bútorzattal, élelmiszerrel is ellátták őket. 

A körülményekhez képest jól vannak, jelenleg az önkormányzat által kiutalt kétszobás házban laknak, van enni-innivalójuk – tudtuk meg Koliger Györgytől. A múltheti tűzeset károsultja elmondta, az első este két ágyat és ágyneműt találtak itt, másfél-két nap alatt azonban adakozásból összegyűltek a személyes tárgyak: bútorok, evőeszközök, ruhák, cipők, tisztálkodási felszerelések. Az első két nap alatt befutott adományok segítségével teljesen be is rendezték a korábban csaknem üres házat, amelynek immár a fűtése is működik.

György azt mondta, a szörnyűséget elfelejteni nem tudja, hiszen mindenük odaveszett a házzal együtt, amelyben tíz év munkája volt benne. „Optimista ember vagyok, lehetett volna rosszabb is. Ez csak egy ház volt, amit még talán újra lehet építeni, de bent is éghettünk volna, ha mindez éjszaka történik” – gondolkodott el.

A férfi több nap elteltével pontosan visszaidézte az eseményeket, így kiderült, hogy korábbi tudósításunkkal ellentétben ő maga szedte ki a hamut és öntötte a kukába a tűzeset előtt két és fél nappal. Újra megerősítette, hogy az egyáltalán nem égett vagy parázslott, még meleg sem volt. Ez gyulladt meg két nap után úgy, hogy lángba borította a házat.

Jelenleg tehát megnyugtató a helyzetük, minden szükséges felszerelésük megvan, amit ezúton is köszönnek mindenkinek. György reméli, hamarosan még inkább rendeződik az életük. A korábban munkanélküli férfi tájékoztatása szerint novemberben elkezd dolgozni, a leégett ház maradványait pedig szeretné mielőbb elbontani, és helyére a korábbihoz hasonló könnyűszerkezetű új épületet emelni. Mint mondta, ha esetleg lenne valaki, aki anyagilag támogatná vagy olyan segítőkész, empatikus építőipari vállalkozó, aki építőanyaggal segítené, annak megköszönné a támogatást. 

Ahogy korábban is jeleztük, aki anyagilag támogatná a családot az az Őcsény Községért Közalapítvány 71800312-10401086-os számlaszámán keresztül teheti meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában