Gazdasági bizottság

2022.09.27. 19:30

A közgyűlés témáit tárgyalta a testület

Rendkívül ülést tarott kedden délután a városháza dísztermében Bomba Gábor elnökletével a város önkormányzatának Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága.

Szepesi L.

Nyolc éve nem változtak a parkolási díjak Szekszárdon. Eddig. (illusztráció, MW)

Fotó: Szakony Attila

A grémium a közgyűlésen napirendre kerülő témákat tárgyalta meg. Tagjai megvitatták a Szekszárdi Diákétkeztetési Kft. és a Szekszárdi Közétkeztetési Kft. második negyedéves pénzügyi beszámolóját, s ennek kapcsán szóba került: remélik, maradnak a régi kedvező árak, különben félő, hogy a tanulók, illetve szüleik nem tudják fizetni az étkezési költségeket.

Az Alisca Terra Regionális Hulladékgazdálkodási Nkft. beszámolóját vitatva beszéltek arról is, hogy a szerbiai Óbecsén lévő hulladéktelepben lévő tulajdonrészét el kellene hogy adja a város, és a Covid miatt félbeszakadt ezzel kapcsolatos tárgyalásokat fel kellene újítani.

A Szekszárdi Távhőszolgáltató Nkft.-vel kapcsolatban a hő- és villamosenergiát is adó gázmotor-program megvalósításáról is beszéltek, az egyébként stabil gazdálkodást folytató KT-Dinamic Nonprofit Nonprofit Kft.-nél pedig az elektronikai hulladékok elszállításakor kapott alacsony díj került szóba.

Hosszan vitáztak a bizottság tagjai a Modern Városok Program keretében megvalósítandó Rekreációs Központ és az új városi rendezvény- és sportcsarnok tervezésével kapcsolatban. Elhangzott javaslat, hogy előbbit az uszodával egybe kellene építeni, más azt mondta, ezt ne a bizottság döntse el, bízzák inkább szakemberekre. A megvalósítással kapcsolatban kifejtették, akkor kell majd erről beszélni, ha az állami beruházásban készül, mert saját erőből a város nem tudná felépíteni.

A napirend több pontja is érintette a szekszárdi parkolókat. Egyik az építési díjról szólt, s abban az áll, a korábbi 400 ezer helyett kerüljön 1 millióba a személyautónak készülő parkoló, másfél millióba pedig az, ahol teherautó, vagy autóbusz várakozhat. Egy másik napirendi előterjesztés szerint pedig legyen fizetős parkoló a Holub utcának a Hunyadi utca és a Spar bejárata közötti szakasza, mert a munkahelyekre érkezők közül sokan ott állítják le autóikat, s így az ott lakóknak nem marad hely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában