Jótékonyság

2022.11.27. 16:20

Minden földi jót lehetett kapni a Waldorf Adventi Bazárban

Advent első vasárnapja idén november utolsó hétvégéjére esik, és bár korainak tűnik ezzel kezdetét veszi az adventi időszak, megnyílnak az adventi vásárok - szombat délután először a Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskolában, ahol az ünnepi készülődés és szórakozás ötvöződik.

Farkas Eszter

Minden elköltött tíz forint után egy forintot a Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskola kapott meg (Fotó: M. D.)

A megyeszékhelyen az Adventet a Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskola nyitotta meg szombat délután egy adventi vásár keretében. A járvány miatt korlátozott két év után végre ismét szabadon volt látogatható az Adventi Bazár és a mellé szervezett gyerekprogramok is.

A vásár sokaknak segített az ünnepre hangolódásban, hiszen szombat délután két órától este hatóráig folyamatosan programokkal várták az érdeklődőket tudtuk meg Postáné Szabó Orsolya, a Négyévszak Waldorf Pedagógiai Alapítvány kuratóriumának tagjától. A hangsúlyt főleg a gyerekekre fektették, hiszen betlehemes játékkal, haj- és kézműveskedéssel, mesesarokkal és bábjátékkal szórakoztatták őket.

A felnőtteket süteményes büfé, alkoholmentes koktélbár várta, ami mellett a karácsonyi ajándékokat is könnyedén beszerezhették a helyi kézművesek minőségi munkáiból, illetve az intézménybe járó gyerekek szüleinek alkotásaiból.

– A teljesség igénye nélkül kaphatók voltak horgolt, nemezelt ruhaneműk, festett textilek, kézműves kerámiák, különböző dekortermékek, képek, rézkarcok, szappanok, ékszerek, helyi csokoládé, méz, savanyúságok, szörpök, olajok, lekvárok és mikrozöldek is. A sok szuper termék mellett pedig, aki a bazárban vásárolt valamit, az egyben az itézményünket is támogatta, ugyanis minden elköltött tíz forint után egy forintot a Szekszárdi Waldorf Óvoda és Iskola kapott meg – tájékoztatta lapunkat az alapítvány kuratóriumi tagja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában