Férfi NB II-es kézilabda

2022.11.29. 11:30

Fűtetlen, hideg csarnok fogadta a Hőgyészt, ezért nem állt ki a bajnokiján

Nem engedte pályára játékosait Bán Tamás, a Hőgyészi SC vezetőedzője Dunaújvárosban, miután a városi csarnokot sportolásra alkalmatlan helyszínnek nyilvánították.

B. S.

Képünk illusztráció

Fotó: Dömötör Csaba

„Elutaztunk Dunaújvárosba a fűtetlen városi sportcsarnokba, ahol 11,5 fok volt a küzdőtéren. Úgy döntöttem, hogy a sérülésveszély elkerülése érdekében nem engedem játszatni a csapatot a sportolásra alkalmatlan helyszínen. Mert lehet, hogy akkor ott nem sérül meg senki, de lehet, hogy olyan súlyos következményei lehetnek annak, hogy hétvégén nem tudnánk kiállni a NEKA ellen” – árulta el az elmaradt mérkőzés okát Bán Tamás.

Az indoklást a játékvezetők és a versenybíró elfogadta és egyetértettek vele, majd felhívták a Magyar Kézilabda-szövetség illetékeseit, akik megerősítették a hőgyészi álláspontot, miszerint ha a küzdőtéren 15 fok alá esik a hőmérséklet, a vendégcsapat dönthet úgy, hogy nem áll ki a mérkőzésre.

„A problémám ezzel az egésszel az, hogy vendéglátónk tudta, hogy nincsen fűtés, mert a serdülőmeccset Dunavecsén játszották le és a női NB I-es csapat sem a városi sportcsarnokban edz, a mérkőzéseket pedig Rácalmáson játssza. Úgy tartottam volna fairnek, ha felhívnak a hét elején a kialakult helyzettel és a pályaválasztói jog cseréjét kérik. A fűtött tamási csarnokban lejátszhattuk volna a mérkőzést, tavasszal pedig visszaadjuk azt” – nyilatkozta lapunknak a hőgyésziek vezetőedzője.

A labda most a szövetségnél pattog, de Bán Tamás bízik abban, hogy 10–0-s eredménnyel megkapják a két pontot, hiszen ők megjelentek a bajnoki napján és helyszínén.

A Dél-nyugat csoport ötödik helyén álló Hőgyésznek még két mérkőzése van vissza az őszi szezonból, vasárnap a negyedik NEKA U23-as csapatát fogadják (18 óra), az évet december 10-én a kilencedik Nagyatádon zárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!