Több sebből vérző munkagép

2023.02.02. 11:00

Gyöngyszem az M9-esről

Tolna vármegyében az elmúlt napon egy nem mindennapi szabálysértővel intézkedtek az egyenruhások - tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

TEOL

Gyöngyszem az utakról

Forrás: police.hu

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai ellenőriztek január utolsó napján egy, az M9-es autóúton közlekedő mezőgazdasági munkagépet. A KRESZ szabályai szerint ez a jármű nem közlekedhetett volna az autóúton, de nem ez volt a legnagyobb baj.

A traktor adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy már több, mint másfél éve lejárt a műszaki érvényessége. A mögé kapcsolt faaprító gépen pedig még rendszám sem volt. A jármű vezetője elmondta, hogy az munkagépet külföldről hozták be Magyarországra, de még nem honosították, ezért nincsen rá rendszám.

Arról nem tudott nyilatkozni, hogy a régi hatósági jelzés miért nincsen a gépen. A járőrök a szekszárdi traktorossal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek, aki az eljárás során tudja majd tisztázni a felmerült ellentmondásokat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában