Viharos szél

2023.02.07. 13:11

Aki teheti, ellenőrizze a hozzátartozói sírhelyét

B. M.

A kép illusztráció.

Fotó: [email protected]

Elsodorta a viharos szél a Pincehelyi Római Katolikus Temetőben a síremlékeken, sírhelyeken elhelyezett virágokat, koszorúkat, mécseseket és kegyeleti dísztárgyakat. Néhány síremlékben kár is keletkezett, ismertette a helyi polgármesteri hivatal közösségi oldalán. Kérték a hozzátartozókat, a rendelkezni jogosultakat, hogy aki teheti, ellenőrizze a hozzátartozói sírhelyét. Csak azokat a virágokat, kegyeleti dísztárgyakat tegyék vissza a síremlékekre, sírhelyekre, amelyek biztosan a hozzátartozójuk sírjáról származik. A használhatatlanná vált, sérült virágokat, kegyeleti dísztárgyakat a megfelelő szelektív gyűjtőedénybe szükséges elhelyezniük.

Megállás nélkül dolgoztak a tűzoltók Tolnában

Mint azt megírtuk, a viharos szél okozta káresetek felszámolásán  megállás nélkül dolgoztak Tolna vármegye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói, továbbá az önkéntes mentőcsoportok tagjai. Február 4-én, és 5-én összesen 379 eseménynél avatkoztak be az egységek a lakosság védelme érdekében Tolnában.

Az erős széllökések miatt lakóházakra, melléképületekre, kerítésekre, gépjárművekre, távközlési- és vasúti felsővezetékre dőltek fák, szakadtak le nagyobb faágak a hétvégén. Komplett tetőszerkezeteket bontott meg a viharos szél, kéményeket rongált meg, illetve a számtalan esetben forgalmi akadályt képeztek a kidőlt fák az utakon, utcákon, valamint veszélyeztették a lakókörnyezetet, továbbá a gyalogos és gépjárműforgalmat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában