Zebra Terv

2023.06.01. 14:25

Volt olyan gyalogos, aki helyszíni bírságot kapott

A közlekedésrendészeti szakterületen dolgozók folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél kevesebb baleset történjen az utakon. Ennek érdekében szervezte az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a „Zebra terv” elnevezésű baleset-megelőzési akcióját.

Hanol Erzsébet

Képünk illusztráció

Forrás: MW

 A rendőrök országszerte ellenőrizték a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, testkamerát, civil járműveket és drónokat is bevetettek. Az ellenőrzéshez a Tolna vármegyei rendőrök is csatlakoztak, akik összesen 62 helyszínen figyelték a közlekedőket. A háromnapos akció során 85 alkalommal szabtak ki közigazgatási bírságot. 

Ötven autós és három gyalogos helyszíni bírságot kapott. Hat alkalommal szabálysértési feljelentést tettek, 26 járművezetőt és 32 gyalogost pedig figyelmeztettek a kisebb szabálysértésekért. Volt olyan járművezető, aki a zebrán átkelő gyalogos előtt hajtott át, és olyan is, aki szabálytalan sávváltást követően a rendőrautó előtt ment át a piroson – számolt be a részletekről Debreceniné Farkas Edit, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában