Megyei labdarúgás

2023.06.07. 17:35

Ha nem lesz elég induló, összevonhatják a megyei első és második osztályt

Két lehetőség is felmerült a megyei labdarúgás „megmentésére” az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága által szervezett megbeszélésen.

Berg Sándor

A jelenlegi megyei I. és II. osztályban szereplő csapatok kérésére az MLSZ Tolna Megyei Igazgatósága (TMLSZ) megbeszélést tartott hétfő este a Paksi FC stadionjának médiatermében. Az eseményre a huszonkét klub közül tizennyolc képviselői jelentek meg (a nem kötelező részvétellel tartott értekezleten a Dunakömlődi SE, a Tamási 2009 FC, a Simontornya TC és a Zönge SE maradt távol), mondta el lapunknak Krausz Márton, a TMLSZ igazgatója.

A megbeszélés kiindulási alapja az idei elsőosztályú bajnokság volt, ahová a határidőig tíz egyesület nevezett, de az NB III-ból kiesett Gerjeni SK végül a harmadosztályban indult, míg a Szekszárdi UFC második számú csapata a téli szünetben gazdasági okokra hivatkozva lépett vissza, így nyolc csapat maradt a megyei élvonalban. Krausz Márton elmondta, a Magyar Labdarúgó-szövetség legalább nyolc egyesület részvételével engedélyezi a bajnokság lebonyolítását, így azon dolgoznak, hogy – amennyiben az FC Dunaföldvár az osztályozón kiharcolja az NB III-ba való feljutást, úgy hét csapat maradna – a minimum létszám a következő szezonra is meglegyen.

Amennyiben összejön a nyolc csapat, úgy a 2023/2024-es idényben négy kört rendeznek meg a megyei élvonalban, ellenkező esetben bevezetik az először Békés vármegyében alkalmazott kvalifikációs bajnokságot, mely során a megyei I. és II. osztályú csapatokat összevonták. Ha ez a verzió valósul meg, abban az esetben a lebonyolítási rendszerről később dönt a szövetség.

A TMLSZ igazgatójától megtudtuk azt is, hogy a következő évi versenykiírás nevezési határideje 2023. június 30., 12 óra. A feltételek nem változtak a tavalyi évhez képest, az első osztályba továbbra is kötelező a Bozsik Program (U7, U9 és U11 szerepeltetése, az U13-ból, U16-ból és U19-ből kettő), a második vonalban minimum egy utánpótláscsapat vagy tartalékcsapat indítása kötelező, míg a legalacsonyabb ligában a felnőttcsapat kötelező, az utánpótlás csak ajánlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!