Teol.hu podcast

2024.03.18. 16:18

Új és sikeres sportágat hoztak a megyeszékhelyre

Tizenhárom éve 16 gyermekkel, egy tucatnyi hajóval és egy rossz konténerrel indult útjára a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület.

Wehovszkyné Tóth Tímea

Inger Nikoletta beszélt a kezdetekről, a nehézségekről, de mesélt a sikerekről és az új Turisztikai Központról is

Fotó: MW

Szerencséjükre hamar támogatókra leltek a helyi vezetésben, az üzleti szféra szereplőiben és persze a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is melléjük állt. Lelkesedésükkel és megfeszített munkájukkal képesek voltak egy új sportágat hozni a megyeszékhelyre, mellyel ma már gyönyörű sikereket érnek el. A szekszárdi kajak-kenu sport eredményessége azóta is töretlen, rögtön a megalakulás után öt évvel már szerepeltek a győri világbajnokságon, évente több fontos versenyen indulnak és teszik ezt folyamatosan és hihetetlen akaraterővel. 

Két évvel ezelőtt átvehették az újonnan elkészült Turisztikai Központot a Sió partján, mely hatalmas segítséget jelent a felkészülésben, a sportolásban.

Inger Nikoletta, a Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület egyik alapítója és edzője volt vendége a HírFm magazinműsorának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában