Foci

2022.05.15. 22:19

A feljutásra hajtó Kecskeméttől kapott ki a Haladás hazai pályán

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság utolsó előtti, 37. fordulójában a Szombathelyi Haladás a tabella második helyén álló Kecskeméttől kapott ki 3-1-re hazai pályán.

TG

Fotó: © Unger Tamás

Az előző négy bajnokiját veretlenül letudó Haladásból Guzmics Richárd, Szekér Ádám és Tarján Patrik hiányzott sérülés miatt. A szezon meglepetéscsapta, a feljutásért küzdő Kecskemét zsinórban aratott öt győzelem után érkezett Szombathelyre – de előző 11 (!) mérkőzésén nem kapott ki. A találkozó előtt Séllei Árpád, a Haladás ügyvezető igazgatója köszöntötte a 100. bajnoki meccsén a zöld-fehéreknél pályára lépő középpályást, Holdampf Gergőt. Az ügyvezető ugyancsak köszöntötte és megajándékozta a Haladás-Viktória FC női labdarúgó Magyar Kupa-ezüst­érmes együttesét és a Haladás VSE Magyar Kupa-győztes futsalcsapatát. 


Szombathelyi Haladás–Kecskeméti TE HUFBAU 1-3 (0-2). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 1591 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Görög M. (Bedet T., Bertalan D.). 
Haladás: Verpecz – Kállai, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus, Holdampf, Kiss B. (Lencse, 56.), Doktorics (Tóth Máté, 56.) – Tóth Milán (Monori, 85.), Hováth R. (Simut, 75.). Edző: Németh Szabolcs. 
Kecskemét: Varga B. – Tóth D. (Buna, 62.), Szabó A., Rjasko, Szalai, Hadaró (Grünwald, 57.) – Katona (Bartha, 62.), Vágó, Szuhadovszki (Szab L., 80.) – Lukács (Paudits, 80.), Tóth B. Edző: Szabó István. 


Gólszerzők: Tóth Milán (59.), ill. Lukács (26.), Tóth B. (29.), Szalai (69.) 

 

 


26. perc: Tóth Dávid az alapvonalról okosan visszagurított középre, a rövidre érkezett Lukács, az ötösről laposan a kapu közepébe lőtt (0-1). 
29. perc: Hadaró balról érkező beadást szelídítette meg parádésan Tóth Barna, a labda le sem esett, majd fordulásból, kapásból, 16 méterről bombázott a kapuba (0-2). 
59. perc: Holdampf nagyszerű passzával Tóth Milán lépett ki jobb oldalon, majd az ötös sarkáról elemi erővel bombázott a rövid felsőbe – és szépített a Haladásnak (1-2). 
69. perc: Bal oldalról belőtt szöglet érkezett a Haladás kapuja elé, az ötösön a kecskemétiek védője, Szalai emelkedett a legmagasabbra, és csúsztatott a bal alsó sarokba (1-3). 
A Kecskemét kezdett aktívabban, a hazai térfélen pattogott többet a labda. Védekezésre kényszerült a Haladás, de jól védekezett. És úgy tűnt, hogy túl is éli a nehéz időszakot. Ám az első félidő közepén gyorsan szerzett két gólt a Kecskemét. Érdekesség, hogy a két kecskeméti gólban főszerepet vállalt két korábbi Haladás-futballista: Tóth Dávid és Tóth Barna. Biztos vezetése birtokában is lendületben maradt a KTE, nem tudta megtartani a labdát, nem igazán tudott támadást építeni a mezőnyben amúgy jól harcoló házigazda. 
A második félidőt rögtön nagy helyzetekkel nyitotta a KTE – jelezve, hogy nem vesz vissza a tempóból. A Haladás is ment előre, távoli lövésekkel, beívelésekkel próbálkozott. És a nagy akarás végül csak eredményre vezetett: Tóth Milán parádés góljával szépített a szombathelyi gárda. Belelendült a házigazda, kapujához szegezte ellenfelét, sorra dolgozta ki a helyzeteket – egyértelműen átvette az irányítást a Haladás. Mégis a KTE szerzett újabb gólt egy szögletből. A szombathelyi gárda nem roppant meg, minden mindegy alapon rohamozott tovább. De ekkor már élesebb, pontosabb volt a vendég – a 76. percben például a felső léc mentette meg a zöld-fehéreket az újabb góltól. A hajrára visszahúzódott kapuja elé a Kecskemét, őrizte előnyét – és peregtek a percek. És már nem tudott újítani, nem tudott újabb gólt rúgni a Haladás. 


Végül biztosan nyert, nagy lépést tette az NB I. felé a KTE. Igaz, voltak a meccsnek pillanatai, amikor megnehezítette ellenfele dolgát a remekül küzdő Haladás. TG 
 

 

Címkék#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában