Évadzáró

2022.05.16. 12:51

A közösségről táncoltak - Minden korosztály színpadra lépett a Dance Jam évzáró gáláján - fotók

Együtt forog címmel tartott évadzáró műsort vasárnap a Dance Jam táncegyüttes a Jurisics-vár Lovagtermében. A közösséghez tartozás gondolata ihlette a koreográfiákat, verseket, zeneszámokat az előadáson.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

Minden szék megtelt a 17 órai kezdésre a Lovagteremben, több százan – a Dance Jam nagy családjához tartozó izgatott szülők, hozzátartozók, vendégek, korábbi táncosok – voltak kíváncsiak a kétórás gálára. Clara Sánchez kortárs spanyol író regényéből olvasott fel részletet Novák Edina műsorvezető: „Az ember nem sokra megy egyedül az életben. (...) Egyedül minden nehezebb, ha egyedül van az ember, csak annyit tehet, amire egymaga képes, de mások támogatásával sokra viheti. A közösség hatalmat ad, csak legyen olyan közösség, amelyik elfogad és támogat.” Az összművészeti kavalkádot – hiszen a Földesiné Németh Csilla műhelyéből kikerülő fiatal lányok produkcióin kívül vers és zene is fűszerezte az előadást – erre a gondolatsorra fűzték fel. Az együttes reménységei, az óvodások, 1. és 2. osztályosok léptek először színpadra: megmutatva hogyan válik egy közösségből igazi csapat. Aztán sorban a 3-4. és a felsőbb osztályosok, középiskolások, szóló produkciók mind a csoportkohézióra, a közösség erejére, a barátságra és arra utalva, hogy egyedül minden nehezebb. Minden koreográfiához más-más fellépőruhát álmodott meg Csilla néni.

A közösségről szólt Virág Zsuzsa tanárnő válogatása is. Bert Hellingertől idézett: „A legmélyebb szeretetként éli át mindenki, ha elfogadják őt olyannak, amilyen.” És Liviu Rebreanu-tól: „Csakis a szervezett közösség válik alkotó erővé, kedves barátom! Az ember egymagában elvész.”

A szombathelyi Kovács Viki–Kiss Gábor duó témához illő zenéket hozott a gálára. Így a Margaret Island-től az Útravalót és Viki saját dalát is azokról, akik tudják, milyen áldozatként élni – a közösségnek itt is hatalmas szerepe van: van kitől segítséget kérni. Unger Liza korábban a Dance Jamben táncolt, vasárnap Vincze Virág Egy-én című versét mondta el.

A táncegyüttes hosszú ideje kiváló versenyhelyezésekkel, arany minősítésekkel, különdíjakkal büszkélkedhet. Básthy Béla polgármester köszöntőjében kiemelte: csodálatos eredményeik új dimenzióba helyezik a bölcsességet, ami azt mondja: A boldogsághoz nem vezet út. Az út maga a boldogság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában