Vihar

2022.05.25. 13:10

Jobb lesz felkészülni, mert nem túl bíztató az, ami Vas megye felé közeledik - radarkép

Elsőről másodfokúra emelték a riasztást a zivatarok veszélyei miatt megyénkben.

vaol.hu

Forrás: Olvasó

Ahogy arról már szerda reggel beszámoltunk, az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyei miatt Vas megyére, amit a délelőtti órákban már megemeltek másodfokúra. Arról is írtunk, hogy kedden este végigsöpört egy vihar megyénken. Szombathelyen és a környező településeken a jégeső sem maradt el. Akadt ahol dió, máshol cseresznyenagyságú jégdarabok hulltak az égből. Azt gondolhattuk, fellélegezhetünk és a legrosszabbon már túl vagyunk, de minden jel arra mutat, hogy megismétlődik a tegnapi vihar. 

Forrás: met.hu

A Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi oldalon arról számolnak be, hogy ismét van esély szupercellás zivatarok kialakulására. 

Mint írják, egy hidegfront előterében helyezkedik el a térség, ez a hidegfront a délutáni, késő délutáni órákban érkezik meg, és vonul át az Alpokalján. Hatására a legtöbb modell szerint 16-18 óra körül alakulnak ki záporok, zivatarok. Akár rendszerbe szerveződve is érkezhetnek nyugat, délnyugat felől.

Zivatarok veszélyforrásai szerdán délután, este:

- zivatarrendszer esetén heves kifutószél
- erősebb cellákban, szupercellákban nagyobb méretű jég (főként a déli területeken)
- felhőszakadás méretű csapadék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!