Elismerés

2022.05.27. 13:00

Oklevél a nádasdi egyesületnek - A megyei identitást erősítette az NMI

Tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Hétdombi Hírek című települési havilap. Az újság szerkesztőségének tagjait tegnap délelőtt elismerő oklevéllel köszöntötte dr. Balázsy Péter megyei jegyző Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke megbízásából.

Tóth Judit

Jobbról dr. Balázsy Péter megyei jegyző, aki a közgyűlés elnökének megbízásából köszöntötte a szerkesztőséget

Forrás: Szendi Péter

Az elismerést a Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának Közös jövőnk Vas megye című roadshow-ján adták át tegnap délelőtt. Nádasd volt a tíz település közül az egyik – a sorban a negyedik – állomás, ahol megfordult a szakmai szervezet a megyei identitás erősítése céljából. Az eseményen a közművelődés és a kultúra területén tevékenykedő intézmények munkatársai, valamint önkormányzatok és civil szervezetek képviselői vettek részt. 

Éles Krisztina, az NMI Vas megyei igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Balázsy Péter megyei jegyző oklevelet adott át a több mint negyedszázada fennálló helyi havilap munkatársainak. 

– A Vas Megyei Közgyűlésnél hagyomány, hogy a megye életében jelentős szerepet játszó közösségeket oklevéllel díjazza. Ezt most az „Együtt Nádasdért” Faluszépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesület kapja, amely kiadója a település lapjának – mondta. Az elismerést a főszerkesztő, Mesterházi László és a szerkesztőség tagjai – Legáth Tiborné Gyöngyi, Földes Tímea és Horváth Anita Mónika – vették át. Szakmai előadások következtek. A települési kiadvány felméréséről Kuglics Gábor és dr. Morvay Szabolcs regionális kutatók adtak összegzést, majd Simon Ádám, a H+ Média és Kulturális Egyesület elnöke beszélt a közösségi média és a települések kapcsolatáról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában