Kutyafuttató

2022.05.28. 21:20

Öröm a kutyának, boldogság a gazdának - Átadták Szombathely harmadik agility pályáját - fotók

Hivatalosan is átadták a város harmadik agility pályáját a Joskar Ola kutyafuttatóján pénteken. A beruházás a Falco Zrt. támogatásából valósult meg.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Cseh Gábor

Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány elnöke elmondta: nem csak a lakótelepen élők körében népszerű a biztonságos, szép zöld környezetben található kutyafuttató. Jó közösség is kialakult itt az elmúlt években, már azt tervezik: az ügyességi pályán kisebb képzéseket tartanak a kutyáknak és gazdiknak.

 

Az ötlet egyébként a Falco Zrt. kezdeményezésére és támogatásával, az önkormányzat közreműködésével valósult meg. – A felelős állattartás szívügyünk. Hisszük, hogy nélkülük csak féllábú óriások lennénk – fogalmazott Kovács Tamás, a vállalat PR-igazgatója, aki elárulta azt is: az eszközök a fenntarthatóság jegyében készültek, és vállalták azok karbantartását is.

A megnyitó apropóján Állati jó napot szerveztek pénteken a lakótelepen, a többi közt kutyakozmetikus és állatorvosi tanácsadás várta az érdeklődőket. Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő kiemelte, a pályának köszönhetően még kedveltebbé válhat a városban a terület. Dr. Nemény András köszöntőjében kiemelte annak fontosságát, hogy a Falco Zrt. közösségi ügyeket szolgál. Végül úgy fogalmazott: aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában