Szlovák csapat volt az ellenfél

2022.06.25. 13:05

Felkészülési mérkőzés: győzelemmel kezdett a Hali - fotók

Első nyári felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata Horváth Rajmund találatával 1-0-ra legyőzte a szlovák másodosztályú FC Petrzalka csapatát.

Pum András

Forrás: Szendi Péter

Szombathelyi Haladás-FC Petrzalka (szlovák) 1-0 (1-0). Szombathely, Illés Akadémia, zárt kapus felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Pálfi – Nyíri, Hursán, Németh M., Bosnjak – Horváth R., Zvekanov, Csernik, Doktorics – Sipos, Bartusz. II. félidő: Mursits – Simut, Csató, Devecseri, Bolla - Szijjártó (Horváth R.), Kiss B., Csilus, Tarján - Borvető, Lencse. Edző: Németh Szabolcs.

A Haladásban próbajátékon szerepelt a 22 éves tiszaújvárosi csatár, Bartusz Dániel, miként a győri kapus, az ugyancsak 22 esztendős Pálfi Donát is.

Az Illés Akadémián, zárt kapuk mögött rendezett mérkőzésen a szombathelyiek ellenfele a legutóbbi, 16 csapatos szlovák másodosztályt a nyolcadik helyen záró Petrzalka volt. Az első percben Lásik 17 méteres lövését Németh Milán blokkolta önfeláldozóan, így a labda a végül felső kapufáról vágódott ki. A másik oldalon Bartusz lőtt 12 méterről, ballal, egy védővel a nyakán lőtt centikkel a bal sarok mellé. Pörgós volt a meccs, mindkét együttes lendületesen futballozott. A vasiak igyekeztek a széleket megjátszani, többször is megbontották a vendégek védelmét. A 22. percben Németh Milán mentett nagyot a gólvonalon a berobbanó szlovák csatár elöl. Hét perc múlva Németh Milán a másik kapunál jeleskedett, a vasiak csapatkapitánya 24 méterről kapura lőtt, Krizik a léc fölé tolta a labdát. A 33. percben megszerezte a vezetést a Hali. Horváth Rajmund jobbról, 19 méteres szabadrúgásból, ballal, szép mozdulattal a hosszú jobb sarokba csavart (1-0). A gólt követően is a hazaiak kezdeményeztek többet, a szlovákok nem tudták felépíteni támadásaikat.

Szünet az 55  percben Hursán jobb oldali beadását Borvető ziccerből, hat méterről a bal sarok mellé lőtte. Változatos volt a meccs, ám ekkor már a vendégek is többet kezdeményeztek – Mursitsnak kétszer is védenie kellett. A hajrában mindkét gárda ment előre, de a vasiak dolgoztak ki veszélyesebb helyzeteket, náluk volt többet a labda, Újabb gól viszont már nem született.

A Haladás első edzőmérkőzésén lendületesen futballozott – ahogy mondani szokták: elsőre ez jó volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában