Eldőlt

2022.06.27. 18:49

Hatszáz forintos parkolási díj, drágább önkormányzati szolgáltatások

Eldőlt: óránként 600 forintba kerül augusztus 1-jétől a parkolás díja Szombathely belvárosában, és a többi díjzónában is növelték a tartózkodás árát a baloldali képviselők.

Forrás: Illusztráció: Unger Tamás

Illés Károly frakcióvezető (Fidesz-KDNP) a szavazást megelőző vitában hangsúlyozta: Ilyen mértékű emeléseket sem a parkolás, sem a temetkezés, sem más szolgáltatásoknál nem tudnak támogatni. A város is tegyen azért, hogy a lakók terheit csökkentse. Illés Károly hozzátette azt is: Felháborítónak tartja, hogy budapesti belvárosi díjakat fizetnek majd a szombathelyiek. 

Nemény András polgármester  a Szova NZrt. Kőszegi utcai parkolójára hívta a figyelmet, ahol percalapú az elszámolás és kedvezőbb áron lehet várakozni. A polgármester javasolta, hogy a szeptemberi közgyűlésen kerüljön napirendre: a belvárosi lakók éves, szürke bérlete ingyenes lehetne. A többi szolgáltatást tekintve a városvezető emlékeztetett: régóta nem volt díjemelés, mivel arra nem volt lehetőségük. Majd Nemény András a székesfehérvári polgármester Facebook-bejegyzését idézte, amiben Cser-Palkovics András a vészharangot kongatja az önkormányzatok nehéz helyzete miatt, amit egyrészt az energia-áremelések okoznak.   

 A hétfői ülésen a gazdasági bizottság által jóváhagyott emelt térítési díjakat ugyancsak jóváhagyták a közétkeztetésben - az anyagot a közgyűlésen osztották ki. De emelték a baloldali képviselők a szociális és gyermekjóléti szolgáltatások és a temetkezési szolgáltatások díját, mint ahogy a házasságkötéshez kapcsolódó önkormányzati díjakat is. Drágább lesz a belépő a Tófürdőre, a Műjégpályára és a Kalandvárosba is. Mindezeket nem támogatta  Fidesz-KDNP frakció. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!