Vádemelés

2022.06.30. 10:27

Jobbról kerülte a zebránál megálló autót, elütötte a biciklit toló gyalogost egy nő Szombathelyen

Vádat emeltek a nő ellen aki idén januárban Szombathelyen egy gyalogos átkelőnél megálló autót jobbról kikerült, majd nem állt meg így elütött egy biciklit toló gyalogost. A sértett nyolc napon túlgyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint 2022 januárjában, Szombathelyen személygépkocsijával egy kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megálló járművet jobbról kikerült, azonban mellette nem állt meg, ezért elütött egy kerékpárt toló gyalogost. A sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett el. A Szombathelyi Járási Ügyészség pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában