Hagyományok és értékek

2022.07.03. 07:23

Pasztellek, muzsika és szarvaspörkölt a kőszegszerdahelyi falunapon - fotók

Dunántúli paletta címmel nyílt kiállítás a közösségi házban, délután énekes, zenés műsorok váltották egymást. A településről elszármazottak is visszatértek a szombati falunapra.

Tóth Kata

Forrás: Cseh Gábor

A 11 órai szentmise után a közösségi házban Takács Péter polgármester köszöntötte a vendégeket, köztük Fekete Szabolcsot, a Szombathelyi Egyházmegye új segédpüspökét, aki a szentmisét bemutatta szülőfalujában. Hagyomány már, hogy a falunapon képzőművészeti munkákból nyílik kiállítás: az idén a kőszegi születésű, Győrben élő Lázár Éva hozta el ceruzarajzait és pasztelljeit. A faluból elszármazott prof. dr. Lakner Tamás Liszt-díjas karnagy, a település díszpolgára és zenész barátai visszatérő vendégek a falunapokon. Őket a Vadrózsa Népdalkör, az operettslágerekkel fellépő Big Mouse Band, a Flórián Tűzoltó Énekkar, a Savaria Rézfúvós Együttes és a Kaméleon Színjátszókör követte. A gyerekeknek kézműves foglalkozással, játékokkal kedveskedtek az udvaron. Két hetvenliteres üst telt meg gulyással és a szarvaspörkölttel – az önkormányzat ezzel készült a vendéglátásra. A falunapi bálon a Kvarc Együttes szolgáltatta a zenét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában