Sokan fotózkodtak is

2022.07.06. 17:22

Eltűnt a szombathelyi manóajtó - Így reagált a készítője, Vári Tamás - fotók, videó

Az utóbbi napokban eltűnt a Szent Márton utcai aluljárónál egy manóajtó! A készítője számított rá, hogy valakinek ennyire megtetszik az alkotása.

Horváth László

Itt még megvolt az ajtó

Az elmúlt hetekben, hónapokban Szombathelyen a Szent Márton utcai aluljárónál találkozhattunk manóajtóval. A betonfal tövébe kihelyezett miniatűr alkotás minden bizonnyal sokunkat állított meg egy pillanatra, ránézve pedig kellemes perceket szerzett. Szemfüles szombathelyiek azt vették észre a napokban, hogy az alkotás bizony eltűnt. Ennek hírét pedig a világhálón is megosztották.

- A visszajelzések alapján az emberek jól fogadták ezeket a kis ajtókat – folytatja Vári Tamás. – Többen azt mondták: kizökkentek kicsit a mindennapok rohanó forgatagából. Olyan sokan járnak lehajtott fejjel az utcákon, és sokszor észre sem veszik, mennyi sok szépséggel találkozhatnak. Több olyan képet is kaptam, ahol a szülők a gyerekekkel közösen fotózkodnak az ajtónál. 

Vári Tamás Budapesten nőtt fel, Kaposváron járt művészeti iskolába. Vas megyébe pedig az őrségi mennyasszonya révén költözött. A grafikus-illusztrátor munkája a hobbija is egyben. Mindig is szeretett kísérletezni, így nem volt meglepő, hogy a dekorációk, feliratok készítése mellett más területen is kipróbálja magát. 

Tavaly például a szépirodalmi figyelőben jelent meg a több oldalas képregénye. A nagy munkájára különösen büszke: részt vehetett a Zorro képregény magyar kiadásában. Ő készítette el a rajzokat. 

@szfkrisztina Manóajtó, Szombathely: bírt 1 hetet! Kíváncsi lennék kit zavart ennyire… 🧐😔 #manóajtó #szombathely #dühítő #eltűnt #miért #fyp #foryou #fy ♬ Sad Emotional Piano - DS Productions

– Nagy munka volt, sok apró részletre is oda kellett figyelni – folytatja Vári Tamás. – Az alakok megformálása, a történet érthető, közérthető elmesélése mellett ügyeltem arra, hogy a szövegek beférjenek az úgynevezett „buborékokba”. Ezek azok az általában a kör vagy négyzet alakú kis formák, ahol a leírások, párbeszédek olvashatók. Izgalmas, kihívásokkal teli feladat volt.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában