Kosárlabda

2022.08.15. 18:09

Elkezdték az alapozást - Új légiósaival kiegészülve munkába állt az Egis Körmend - fotók

A kosárlabda NB I.-ben legutóbb ezüstérmet szerző Egis Körmend átalakult kerete – immár újdonsült légiósav kiegészülve – hétfőn megkezdte a felkészülést a 2022-2023-as bajnoki idényre.

Sütő Dániel

Forrás: Jámbori Tamás

Június 26-án zárult az előző bajnoki szezon, ám alighogy véget ért a döntő utolsó találkozója, máris a jövő évi szezonra fókuszált az Egis Körmend vezetősége. Antonisz Konsztantinidesz vezetőedzővel folytatja a csapat, amely jelentős változásokon ment keresztül. Ahogy azt korábban írtuk, a magyar mag javarészt együtt maradt, majd szépen sorban megérkeztek az új légiósok is.  

– Szeretném hinni, hogy az idei szezon játékoskerete sokkal minőségibb lesz, mint a tavalyi szezonban – bizakodott a felkészülési időszak megkezdésekor Antonisz Konsztantinidesz vezetőedző. – A tavalyi szezonban a játékoskeret végülis teljesen eredményes volt, de reméljük, hogy az idei szezonban a magyar játékosok és különösen a légiósok megfelelő kiválasztása sokat fog segíteni nekünk. Ezért is mondtam az elején, hogy szeretnénk, ha ebben a szezonban a légiósok legalább olyan minőségiűek legyenek, mint tavaly. A külföldiekre fordítható költségvetés valamivel magasabb volt, mint az előző szezonban. Stábommal megpróbáltuk a legjobb döntéseket meghozni a rendelkezésünkre álló keretösszegből – fogalmazott a tréner.

Konsztantinidesz mester hozzátette, mint minden felkészülési időszakban, most is megpróbálják kialakítani a védekező és támadó filozófiájukat, amit a taktikában és az edzés fizikai részében szeretnének felépíteni. Nagyon hosszú szezon elé néz a Körmend heti két mérkőzéssel legalább december végéig. Nagyon erősnek kell lenniük fizikailag és mentalitásban is, ha két különböző versenyben, Magyarországon és Európában is maradandót szeretnének alkotni, és hasonló sikereket kívánnak elérni, mint tavaly.

– Néhányan nagyon jó állapotban vannak, mások kicsit kevésbé – tért rá a kosarasok állapotára a vezetőedző. – Nem volt olyan játékosunk, aki elfogadhatatlan állapotban érkezett. Ki kevesebbet, ki többet, de mindenki a  dolgozott nyáron a srácok közül. Emlékeztetni szeretném a közvéleményt, hogy mindenkinek csak másfél hónap pihenője volt. Tavaly június 26-án végeztünk, és augusztus 15-én kezdtük újra. Nagyon kevés időnk volt a pihenésre, de ez a mi munkánk – jegyezte meg.

Érdeklődésünkre Antonisz Konsztantinidesz tájékoztatott arról is, mi vár a fiúkra ez előttük álló felkészülési időszakban. Elmondta, az első három-négy hét nagyon nehéz lesz mindenkinek. – Ahogy mondtam, taktikailag és fizikailag is építenünk kell a csapatot. Az edzői stábom teljesen készen áll erre, és elmagyaráztuk a játékosoknak, hogy mindent bele kell adniuk ebben az időszakban, így az edzéseken és a hat barátságos mérkőzésen is 100 százalékig oda kell magukat tenniük a pályán, hogy a Levice elleni első hivatalos mérkőzésre teljesen készen álljunk a Bajnokok Ligája selejtezőjére. Tulajdonképpen hat hetünk van a felkészülésre, így és a hivatalos mérkőzésekre készen áll majd a csapat. Megkérdeztük, hogy várható-e még változás az Egis Körmend keretében. A vezetőedző egyértelműen válaszolt: – Nem. Ezt a játékoskeretet a szezon végéig megpróbáljuk megtartani, és nem változtatunk rajta, ahogyan az elmúlt szezonban sem tettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában